Morega şi-a pierdut încrederea în Ruşeţ

554

Deplasarea dar şi evenimentele ulterioare petrecute la Sovata, la întrunirea Federaţiei “Univers”, l-a determinat pe fostul parlamentar, Dan Morega, să reacţioneze la adresa lui Ion Ruşeţ, a cărui ascensiune sindicală, cu ceva vreme în urmă, a încurajat-o. Morega îi transmite lui Ruşeţ că i se pregăteşte ceva, o supriză deloc plăcută.

“Eu am fost un luptător anti Condescu, anti-FNME, şi am criticat vehement hoţiile făcute în minerit şi în energie. Aşteptam să se producă schimbarea lor, a lui Condescu, a FNME dar niciodată nu am aşteptat să apară un soi de sindicate hibrid, inexistente în altă parte. Adică nişte sindicate care să mintă că apără drepturile salariaţilor dar ele apără de fapt drepturile lor personale şi ale administraţiei incompetente care a adus CEO, în acest an, pe pierdere”, spune Morega. Acesta a criticat, de asemenea, şi incapacitatea lui Ruşeţ de a intra la negocierile pentru adiţionalul la contractul colectiv de muncă ca şi să deschidă discuţiile cu administraţia CEO pe noul contract. “Minciunile lui Ion Ruşeţ şi a găştii pe care o conduce acum, cum că trebuia să meargă la Sovata pentru finalizarea CCM-ului pe 2015, este de râsul curcilor”, mai menţionează Morega care critică şi largheţea de care a dat dovadă Laurenţiu Ciurel în suportarea cheltuielilor legate de deplasarea celor 50 de sindicalişti de la Gorj la staţiunea mureşană. “Ciurel spune că strânge cureaua, dar dă o jumătate de miliard la sindicalişti, asta înainte să disponibilizeze 3000-4000 de mineri şi energeticieni, după prezidenţiale”, a subliniat şeful Institutului de Analiză, Investigaţii şi Politici Publice.
“Aşa că dragă Ruşeţ, cei care au crezut în tine şi au avut un dram de încredere, între care şi eu, crede-mă că ne-am convins că ne-am înşelat. Mă întreb unde îşi este forţa de sindicalist, de lider suprem al sindicatelor din mine-energie, unde îşi este capacitatea organizatorică pe care altădată ţi-ai pus-o în interesul salariaţilor? De ce acum eşti vândut mai mult administraţiei şi faci lucrurile doar în interesul ei? Ferească Dumnezeu de suprize mai mari şi mai neplăcute dragă Ruşeţ, pentru că nici nu ştii ce se coace sub tine”, spune, misterios, fostul deputat. Acesta consideră că sindicaliştii s-au dus la Sovata, cu adevărat, pentru a le creşte potenţa sindicală pe care o pierduseră între timp.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here