Morega sfătuieşte aleşii din Gorj să rămână pe loc

528

Fostul deputat de Gorj, Dan Morega, nu vede oportună pentru aleşii locali ordonanţa de urgenţă care permite traseismul politic. De altfel, Morega chiar îi sfătuieşte pe cei tentaţi să schimbe partidul la jumătatea mandatului să rămână pe loc pentru a-şi negocia trecerea la o altă formaţiune politică, mult mai uşor şi cu mai multe beneficii, în 2016.

,,Deşi din patru în patru ani, primarii, consilierii locali, cei judeţeni şi chiar preşedinţii de Consilii Judeţene pot să-şi aleagă un alt partid politic pentru o nouă candidatură, iată că acum, la jumătate de mandat Guvernul a dat o ordonanţă de urgenţă care le dă libertatea acestora să treacă la alt partid în 45 de zile. Socotesc însă că această ordonanţă este dată din interes de către actualul Guvern, la propunerea vicepremierului Liviu Dragnea, dar care, din punctul meu de vedere, nu va ajunge, în final, să satisfacă dorinţa iniţiatorului”, spune fostul parlamentar.
Morega explică şi de ce a ajuns la această ipoteză. ,,Cei care vor schimba partidul, pe noua ordonanţă, au şansa să-şi piardă mandatul dacă Curtea Constituţională va considera că aceasta este contrar legii.
De asemenea, Curtea Constituţională poate anula trecerea aleşilor la alt partid sau poate da dreptate ori nu contestatarilor. Oricum nu văd avantajele pentru cei care fac acest pas, atâta timp cât adevăratele negocieri se vor face abia în 2016. ,,Aşa că, părerea mea este să rămâneţi acolo unde sunteţi şi dacă vreţi schimbări face asta în 2016 înainte de alegerile locale, deoarece până atunci lucrurile se vor schimba semnificativ”, a transmis Morega.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here