Morega sare la gâtul lui Condescu şi la “trompetiştii” săi

297

Poya pag 4Deputatul UNPR, Dan Ilie Morega, nu a lăsat deloc garda jos în faţa sindicalistului Marin Condescu pe care îl acuză iar de diverse jocuri, ilegalităţi şi implicare acolo unde nu îi fierbe oala şefului FNME. Politicianul a pornit astfel un nou atac dur împotriva lui Condescu, mai ales după ultimele evenimente legate de presiunile sindicaliştilor lui Marin, atât la Complexul Energetic Turceni cât şi la Complexul Energetic Rovinari. Morega îi taxează deopotrivă şi pe sindicaliştii în cauză pe care îi numeşte drept “trompetiştii” lui Condescu.

Morega nu înghite cele petrecute recent la CE Rovinari, deşi sindicaliştii, la semnul lui Condescu, au renunţat la ameninţările la adresa nou-instalatului în funcţie, Marius Vlaicu. Morega susţine astfel că în opinia sa, Constantin Mitrescu, liderul “Energia” Rovinari ar fi fost doar “porta-vocea lui Condescu”, în timp ce liderului FNME îi transmite că ştie faptul că acesta şi-ar scoate “trompetiştii” la înaintare, atunci când situaţia îi scapă de sub control. Morega îi transmite astfel public lui Condescu că “este un mincinos, un lacheu şi o lichea”, menţionând că sindicalistul ar avea nevoie de o grevă care să îl dea jos din funcţiile sale sindicale, deoarece ar fi ,,supt destul seva minerilor şi energeticienilor pe trei canale odată”. “Toţi îmbuibaţii lui primesc de două ori bani, şi de la sindicat şi de la locul de muncă. Aceleaşi «trompete» şi-au angajat toate rubedeniile în unităţile energetice. Mitrescule, tu care faci pe lupul moralist, uiţi că ţi-ai angajat soţia la CE Turceni?”, a întrebat, retoric, Morega. Politicianul coonsideră, de asemenea, că boicotul lui Condescu şi încercările sale de manipulare nu au avut efectul scontat asta şi pentru că cei implicaţi au credibilitate “până la genunchiul broaştei”. “Condescu să nu mai umble cu manipulări primitive pe la Mitrescu şi Iovan, că Iacob este un om cu experienţă în minerit şi nu e ca electricianul de odinioară de pe excavator”, a completat Morega făcând referire la meseria lui Condescu şi la încercările de stopare a promovării lui Dumitru Iacob la CET.

Părere bună despre Ruşeţ

Dacă pe Condescu a preferat să îl “terfelească” public, Morega are o altă atitudine faţă de fostul sindicalist Ion Ruşeţ, anunţând că i-a urmărit evoluţia profesională încă de când participa la şedinţele de CA de la unitatea energetică. “Distanţa dintre Ruşeţ şi Condescu este ca de la cer la pământ. Ruşeţ niciodată nu s-a imixtionat niciodată în problemele CA-ului, cu privire la organigrame, ştate de funcţiuni sau numirea directorilor de către CA. Participa la toate şedinţele, cu problemele foarte bine pregătite, profesional şi pe ordinea de zi ca invitat permanent şi a ştiut să îşi menţină cu adevărat mişcarea sindicală pe care o coordona. De asemenea, pentru că este şi un bun avocat a reuşit totdeauna să rezolve problemele mişcării sindicale pe care o conducea, de la Turceni şi nu numai, şi niciodată nu s-a ocupat de propriile interese personale şi de grup precum Condescu”, a explicat Morega. În ce priveşte relaţia de acum a lui Morega cu Ruşeţ, Morega a răspuns: “doi oameni care s-au înţeles foarte bine trei ani de zile, au reuşit în profunzime să se cunoască reciproc şi cred că încrederea este lucrul care predomină în relaţiile noastre de parteneriat în cadrul coaliţiei şi loialitatea reciprocă. Noi punem mai presus decât orice interesele gorjenilor şi nu în ultimul rând problemele economice şi sociale din minerit, energie şi întreg spectru economico-social al judeţului. De când am intrat în UNPR, am crezut şi acum m-am convins că împreună putem să construim pentru Gorj şi nu pentru mafii personale, pe care nici unul nici altul nu le avem”.

Anamaria Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here