Moment de reculegere în memoria poliţistului ucis în gara din Suceava

604

Angajaţii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj au păstrat, ieri, un moment de reculegere “în semn de recunoştinţă şi respect faţă de subofiţerul Sorin Constantin Vezeteu”, din Suceava, care a fost ucis, joi seara, pe peronul gării Burdujeni. De asemenea, poliţiştii aflaţi în deplasare cu autospecialele de serviciu s-au oprit şi au pornit sirenele, timp de un minut. “În memoria poliţistului din cadrul IPJ Suceava, căzut la datorie, la fel ca şi ceilalţi colegi din toată ţara, şi poliţiştii din cadrul IPJ Gorj au ţinut un moment de reculegere, la sediul instituţiei. Şi echipajele care se aflau în teren s-au oprit pentru un minut, cu semnalele acustice şi luminoase în funcţiune”, a declarat Andrei Lazăr, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

Sorin Constantin Vezeteu, agentul şef adjunct la Postul de Poliţie Transporturi Feroviare Suceava, a fost înjunghiat de peste 20 de ori de un bărbat care fusese eliberat recent dintr-un penitenciar din Spania. Anchetatorii au stabilit că omul legii a fost ucis fără niciun motiv. Acesta avea 38 de ani şi lucra de 15 ani în Poliţia TF, lăsând în urmă doi copii minori. “Pe peronul gării un poliţist din cadrul Serviciului Poliţiei Transporturi Feroviare Suceava îşi efectua serviciul, iar la un moment dat vine un individ de 24 de ani, din comuna Valea Moldovei, judeţul Suceava. Acesta a ieşit din sediul gării, cu un cuţit şi l-a atacat din spate pe poliţist. Agentul a căzut la pământ, iar apoi individul i-a aplicat alte lovituri”, a declarat Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava. “Urăsc polițiștii”, ar fi spus Ioan Beșa, cel care l-a ucis.
Atacatorul a fost prins imediat după comiterea faptei. Tânărul de 24 de ani, din Mironu – Valea Moldovei, a fost arestat. Cercetările sunt efectuate de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here