Minţi periculoase, declaraţii aşijderea!

382

foto predo 2La interval de o zi, în Elveţia şi la BNR s-au produs două declaraţii aparent fără nicio legătură. Prima aparţine directorului general al FMI, Dominique Strauss-Kahn, şi a doua a preşedintelui Traian Băsescu.

Mai marele peste un ditamai fond care nu-i o bancă, ci mai mult un cămătar care ajută ţările să intre în derapaje economice necontrolabile, a scos pe guriţa sa mai multe perle. Domnia sa a vorbit, într-un interviu la postul de televiziune elveţian TSR, despre situaţia economică de-a dreptul dramatică a mai multor ţări europene. Cu toată pretinsa asistenţă economică a FMI, care-i în realitate o dictatură financiară sadea, înaltul funcţionar al celui mai mare fond cu mulţi bani furaţi de la săraci ne-a avertizat de-a dreptul. Chestiile cu al treilea război mondial prezis de răposata babă Vanga şi cutremurele prezise de mincinoşi ucraineni sunt basme de adormit copiii. Pe lângă afirmaţiile unui cunoscător, totuşi, al situaţiei României. Despre care spune că: „Încetarea de plăţi e iminentă, prăpastia este în faţă!” Ca să nu cumva să credem că suntem chiar în prăpastie, Boss-ul FMI ne mângâie.

Cică „Falimentul unor ţări precum Grecia, Iranul, Letonia, Ungaria şi România poate fi evitat şi situaţia redresată doar prin solidaritatea europeană. Este nevoie de politici dure şi programe pentru a proteja cheltuielile sociale”. Oricum, ceva de genul acesta. Ni se mai dă o şansă. Parc-ar fi vorba de şansa mortului.

Şi acum perla perlelor. Ea aparţine preşedintelui Traian Băsescu, care-a fost prezent, ca marti în post, la o sindrofie a BNR: S-a amestecat printre specialişti în finanţe-bănci, ca unul care le ştie pe toate. Cu riscul de a fi acuzaţi că am scos perla din context, preşedintele României, Traian Băsescu, mai sincer ca oricând a zis: „Românii sunt minţiţi zilnic”. Deci şi în zilele când avem norocul ca Zeus să tacă. Cum şi de cine, vă las să ghiciţi singuri, stimaţi cititori. După ce ne-a scos de atâtea ori din criză, ca un mare prestidigitator ce este, se pare că de data asta a spus întreg adevărul!

Îl invităm să-i dea voie să vorbească şi Boss-ului FMI. Că lucidul director general al FMI ne roagă să evităm falimentul de Ţară.

Ion Predoşanu

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here