Minprest Serv, în executare silită, dar la poartă cu 350 de viitori angajaţi

243

Pentru cei peste opt miliarde de lei vechi pe care îi datorează la bugetul statului, Minprest Serv, unitate aflată în subordinea Complexului Energetic Oltenia, se află în executare silită. Asta în condiţiile în care are de încasat de la CEO facturi restante, pe aproximativ două luni, care ar acoperi suma în cauză. Ştiind acest lucru, şefii Minprest şi cei ai CEO s-au angrenat în angajarea viitoare a 350 de persoane, foşti salariaţi ai firmelor sindicale, care sunt expropriaţi sau au greutăţi sociale grave. Printr-un memorandum, astăzi în şedinţă de Guvern, se speră în aprobarea celor 350 de posturi pentru persoanele în cauză, rămase fără locuri de muncă. Minprest are în prezent lucrări de executat, dar nu mai are numărul necesar de angajaţi care să le presteze.

Minprest Serv a moştenit problemele financiare grave cu care se confruntă acum de la fosta conducere a unităţii care a lăsat în urma sa datorii de aproximativ 40 de miliarde la bugetul statului şi o societate deja în executare silită. Noua conducere a reuşit să diminueze datoriile de la cei aproximativ 40 de miliarde de lei vechi la suma de acum, adică de peste 8 miliarde, dar nu s-a şi scos societatea de sub executare silită. De vină este şi situaţia financiară a CEO care a afectat plăţile în mod direct spre Minprest, societate care a rămas astfel, în documente cu datorii. Facturile emise pe lucrările Minprest către CEO, acoperă suma datorată statului şi chiar ar înregistra profit. Acum cei aproximativ 1200 de salariaţii au şi tichete de masă, iar numărul angajaţilor va creşte, posibil începând de mâine.

Diligenţe la Guvern şi la Ministerul Energiei
În ultimele zile, mai mulţi angajaţi din conducerea Minprest au făcut mai multe deplasări în capitală pe la instituţiile care trebuie să le aprobe memorandumul privind angajarea celor 350 de muncitori în cadrul societăţii. Astăzi pe masa Guvernului se va afla, din nou, acest document, de a cărui aprobare depinde soarta celor 350 de persoane rămase fără loc de muncă şi cu probleme sociale grave.

Lucrări numeroase la CEO
Pe lângă lucrările deja contractate de la CEO, Minprest a contractat noi lucrări pentru Complexul Energetic Oltenia care i-a pus la treabă pe cei 1200 de angajaţi. Se pare însă că volumul de muncă este mare, iar unitatea chiar necesită noile angajări, dar nici cele 350 nu ar fi suficiente pentru a se acoperi volumul de lucrări ale Minprest.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here