Ministrul Transporturilor: “Transalpina este în situaţia de copil orfan”

470

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, spune că DN 67 C – Transalpina – este în situaţia de “copil orfan” deoarece nu a fost preluat de către CNADNR de la constructor, care ar fi în faliment, precizând că şoseaua este deschisă, dar cu “statut de drum în lucru”.

Întrebat de jurnalişti, vineri, la Alba Iulia, în ce situaţie se află şoseaua Transalpina care traversează şi o porţiune din judeţul Alba, Ioan Rus a spus că drumul se află în situaţia de “copil orfan” deoarece nu a fost preluat de către CNADNR de la constructor, iar acesta ar fi în faliment sau preluat de o firmă aflată în insolvenţă. “Transalpina este în situaţia de copil orfan. Adică ea nu a fost preluată de către CNADNR de la constructor, constructorul e în faliment sau nu ştiu exact cum e, a fost preluat de o firmă de insolvenţă, o primă firmă de insolvenţă care a renunţat, ăia şi-au dat demisia din insolvenţă şi a luat-o a doua (…). Transalpina e un copil orfan, care nu are tată, nu are mamă în acest moment şi încercăm să vedem prin serviciile de protecţie socială, de asistenţă, de casa copilului să-i găsim o soluţie în acest moment. Ăsta e adevărul adevărat”, a mai spus Rus.
Ioan Rus a răspuns că Transalpina “este deschisă cu statut de drum în lucru” şi cu restricţii de rigoare. “Este deschisă. Atâta doar că e un statut de drum în lucru, adică cu restricţiile de rigoare, atenţionat fiecare să umble cu grijă acolo că nu-s finalizate chiar toate chestiunile”, a precizat ministrul.
În urmă cu trei săptămâni, potrivit unui comunicat transmis de CNADNR, sectorul de drum de pe şoseaua Transalpina cuprins între Obârşia Lotrului şi Rânca, care ajunge la aproximativ 2.100 m altitudine şi traversează judeţul Vâlcea, era închis circulaţiei. Decizia de atunci a CNADNR a provocat mai multe luări de poziţie din partea primarilor staţiunilor montane din cele patru judeţe prin care trece Transalpina, proprietari de pensiuni şi hoteluri, dar şi parlamentari din aceste judeţe. Şoseaua Transalpina sau DN67C este un drum de aproximativ 110 kilometri lungime care traversează munţii Parâng, între localitatea Novaci (Gorj), şi Sebeş (Alba). Reabilitarea acestui drum a început în anii 2007-2008, pe model credit-furnizor, valoarea acesteia fiind de peste 350 milioane de euro şi a fost oprită în anul 2013, în momentul în care firma care o executa, Romstrade, a intrat în insolvenţă.
A.B.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here