Ministerul israelian al Sănătăţii ştia despre problemele de la Sabyc de nouă ani

493

clinica-razvan-chirita-3Ministerul israelian al Sănătăţii ştia despre problemele legate de clinica de fertilizare Sabyc încă de acum nouă ani, când comisia publică pentru donarea de ovule a văzut un document care atesta colaborarea acesteia cu spitalul Assaf Harofeh, relatează cotidianul Haaretz în ediţia electronică.

Ministerul a fost informat despre recoltarea de ovule de la femei de naţionalitate română care erau supuse unor tratamente de fertilitate, dar unele dintre donatoare erau voluntare şi nesupuse acestor proceduri.

 

 

 

 

Acesta a cerut spitalului Assaf Harofeh să întrerupă activitatea şi relaţiile medicale cu clinica Sabyc, a doctorului Harry Miron (Mironescu), dar ulterior acestea au fost reluate.

Potrivit unui martor, ovulele erau recoltate în România de la femei care urmau proceduri de fertilizare într-o clinică aparţinând unui israelian şi implantate unor femei israeliene fără consimţământul sau informarea donatoarelor. Martorul susţine, de ase-menea, că Ministerul român al Sănătăţii nu ştia despre aceste activităţi.

Preşedintele comisiei, profesorul Vaclav Insler, a declarat că dacă un medic care lucrează în străinătate nu îndeplineşte legile locale „este treaba lui”. Totuşi, „în opinia mea este o ruşine ce fac unii dintre colegii noştri”, a adăugat el.

Selecţie, Sorin Băleanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here