Minerii sărbătoresc trei zile la Motru, şefii lor nu mai petrec la Cula Glogovenilor

266

Cula Glogovenilor nu îşi va mai deschide porţile în această lună pentru petrecerea anuală de Ziua Minerului, organizată în ultimii ani pentru şefii din mineritul motrean, pentru directori, lideri de sindicat şi politicieni. Actuala conducere a mineritului din Motru anunţă faptul că salariaţii trec pe primul loc, la petrecere şi voie bună, pentru ei fiind pregătite încă de ieri mesele la carierele de pe raza localităţii. Şefii acestora, sindicaliştii şi politicienii vor petrecere de data aceasta doar alături de angajaţii din minerit, nu şi separat, cum s-a practicat în ultimii ani.

Salariaţii din minerit au trecut pe primul loc la Motru, şi la voie bună ca şi la muncă. Şefii lor le-au pregătit încă de joi spaţiile unde vineri, la ieşirea din tură, vor avea parte de preparate culinare, muzică şi voie bună la discreţie. La Cariera Roşiuţa 1198 de persoane vor beneficia, aşa cum se cuvine, de cele pregătite de Ziua Minerului, chiar în curtea unităţii. Joi, în faţa clădirii care adăposteşte personalul TESA de la Cariera Roşiuţa s-a amplasat un cort şi mesele la care astăzi sărbătoriţii se vor aşeza, alături de şefii lor şi de sindicalişti. Lucrurile au stat la fel şi la Cariera Lupoaia unde joi dimineaţa pregătirile erau în toi pentru sărbătorirea celor 920 de salariaţi. În curtea Carierei Lupoaia s-a amplasat, de asemenea, un cort iar stâlpii de susţinere ai acestora erau de zor împodobiţi, ieri, cu elemente festive. O parte dintre angajaţi amplasau mesele şi băncile pe care se vor aşeza astăzi cu începere de la orele 14.00 toţi salariaţii sărbătoriţi.

Noroc Bun şi putere de muncă!
“În Motru, în fiecare an, în luna august s-a sărbătorit Ziua Minerului. De data aceasta, sărbătoarea a fost puţin decalată dar nu s-a renunţat la manifestările specifice. Aproape 2700 de mineri vor petrecere vineri la unităţile lor, la Lupoaia, Roşiuţa şi Husnicioara, unde sunt 676 de salariaţi, iar sâmbătă şi duminică ei vor avea parte de alte petreceri câmpeneşti ce vor fi organizate în zăvoiul de la Ploştina. În acest loc s-a marcat de fiecare dată Ziua Minerului, în week-end”, a declarat directorul EMC Motru, Vasile Râbu. Acesta le-a transmis sărbătoriţilor să se bucure de manifestările organizate cu ocazia ,,Zilei Minerului” şi să nu uite cât de importantă este munca lor. “Le doresc tuturor salariaţilor şi familiilor lor să aibă, de asemenea, sănătate şi putere de muncă. Noroc Bun”, a conchis Râbu. Putere de muncă, linişte şi sănătatea le-a transmis salariaţilor şi noii directori de la Carierele Roşiuţa şi Lupoaia, Ion Ghiga şi Vasile Creţan.

Teodorescu şi Călinoiu, alături de sărbătoriţi
Alături de sărbătoriţi se vor afla vineri şi prefectul judeţului, Claudiu Teodorescu, şi preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, care şi-au anunţat de joi prezenţa la manifestările de la carierele din Motru.Reamintim faptul că anul trecut la Cula Glogovenilor, situată la mică distanţă de Motru, şefii minerilor au petrecut într-o manieră mai selectă, aşa cum s-a obişnuit de altfel în ultimii ani, la petrecere fiind invitat anul trecut şi ministrul Economiei de atunci, Ion Ariton. Deşi ar fi existat posibilităţi pentru organizarea unei petreceri similare, anul acesta nu s-a mai dorit acest lucru, fapt apreciat de salariaţii care nu aveau parte niciodată de o invitaţie la Cula Glogovenilor.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here