Minerii din Berbeşti şi Alunu protestează şi ei pentru drepturi

603

Conducerea CET Govora, prin reprezentatul ei, directorul Mihai Bălan, a transmis, marţi, o notă minerilor, care au protestat la Berbeşti şi Alunu, în care sunt specificate trei etape privind preluarea angajaţilor celor două cariere de la Complexul Energetic Oltenia. Potrivit acesteia, în prima etapă se semnează contractul individual de muncă între angajaţi şi angajatori. În etapa a doua, salariaţii vor avea toate drepturile din regulamentul intern al CET Govora: tichete de masă, tichete cadou, prima de vacanţă, ajutor energie electrică etc. Iar în etapa a treia, după preluarea personalului, se declanşează negocierea privind noul regulament intern între administraţie şi sindicate. Durata negocierii, se mai arată în respectiva notă, este de maximum două luni.

Peste 1.200 de mineri de la carierele Berbeşti şi Alunu au sistat, începând de luni seara, activitatea de minerit, nemulţumiţi de prevederile noilor contracte individuale de muncă propuse de CET Govora. Oamenii strânşi în faţa birourilor companiei au susţinut că nu sunt de acord cu noile prevederi ale documentului, care anticipează eliminarea tuturor facilităţilor. Ei susţin că CET Govora le-a prezentat noile contracte individuale de muncă în care nu sunt prevăzute sporurile, transportul, bonurile de masă, primele şi raţia de cărbune. În luna martie, carierele miniere Berbeşti şi Alunu au fost externalizate de la CEO şi preluate de CET Govora.
A.Stoica

1 COMENTARIU

  1. Analfabetul de chelcea se lauda zilele trecute ce bine o vor duce la complexul valcea. Cine l-a oprit pe chelcea sa semneze acordurile cu administratia? La mitingurile organizate de FNME nu au binevoit sa participe muncitori de la berbesti ei fiind bucurosi ca vor primi salarii ca cei de la govora. Fiecare isi merita soarta. Vinovati sunt Preda, Dican, Cumpanasoiu, Rosianu, Chielcea, cei care au lucrat la vanzarea Berbestiului si Alunului catre Valcea, in speranta ca vor praduii tot ei in continuare chiar daca toti angajatii vor avea de suferit. Acesta este doar inceputul, partea dureroasa va veni cand vor trebui dati jumatate din angajati afara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here