Minciuni şi gogoriţe

362

foto predo 2O zis că n-o zis şi s-o-ntors şi-o râs, e o vorbă din popor ce li se potriveşte de minune liderilor portocalii. În frunte cu El Lider Maximo de la Cotroceni. Ăl care-i invită la decenţă şi-i învaţă democraţie pe Victor Ponta şi Crin Antonescu, apărându-se de acuzaţiile cum că ar fi dictator. Iar el şi Boc-ul, nu Mopul Elenei Udrea, sunt nişte dulci copii.

Cei doi cetăţeni B., demnitari de frunte, sunt probele certe că politicienii de azi sunt născuţi parcă în zodia minciunii. Ne oferă aproape zilnic promisiuni deşarte, în realitate neadevăruri permanente ca şi cum ar fi tot timpul în campanie electorală.

De la mai marii ţării s-au molipsit şi fotbaliştii naţionalei României. Care-au promis nici mai mult nici mai puţin decât o victorie cu Franţa, în Franţa şi chiar pe Stade de France. Avea dreptate Lăică Roşca să se-nfurie pe declaraţiile fără acoperire ale celor de sub comanda lui Răzvan Lucescu Jr. Singurul care-a recunoscut că-i greu, dar încearcă. Victoria a vrut-o şi el, dar simţea că în ţară atmosfera nu-i una bună şi situaţia de-acasă influenţează negativ moralul jucătorilor. În schimb, nici el, Lucescu Jr. adică, cu salariul mărit şi contract prelungit de FRF până în anul 2014, ca şi preşedinte Traian Băsescu nu-şi dau demisia. Mai nou şi mai rău, nici Victor Ponta nu mai vrea suspendarea păcătosului. Mă rog, Lucescu Jr. e încă tânăr, este sincer şi cel puţin se străduieşte.

Cât despre Traian Băsescu, nu mai e mult până-n 2014. Are dreptate şi liderul PSD, Victor Ponta, inamicul numărul unu acum este prim ministrul Emil Boc, a cărui dărâmare este mai la îndemâna opoziţiei. Revenind mai la oile noastre, vinerea trecută venise din Bucureşti ditamai comandantul de oşti sindicale Bogdan Hossu. Şi domnia sa avea de gând să picheteze sediul PDL, birourile parlamentarilor de Gorj ai puterii, inclusiv locuinţele acestora. N-a fost să fie decât minciunică sindicală. La cel mai înalt nivel. Încât stăm strâmb şi judecăm drept dacă meşterul la vorbe Bogdan Hossu nu ne păcăleşte cu gogoriţele sale. Nu cumva domnia sa face blatul cu puterea de acum, la fel cum a comis-o de vreo 20 de ani încoace. Oare cu ce-i mai sincer Bogdan Hossu decât politicienii! După câte ştim, guvernele s-au mai schimbat iar şefuţul Cartel Alfa nicidecum!

Sindicaliştii gorjeni ar fi avut suficiente motive să protesteze. Salariile de acum şi cele prevăzute în Legea unică a salariilor ce se cloceşte prin Parlament, pensiile din ce în ce mai pirpirii, şi, mai ales, ameninţătorul viitor Cod al Muncii sunt probleme serioase. A da vina pe Primăria municipiului Târgu-Jiu că nu le-a dat autorizaţie pentru proteste şi mitinguri este o altă minciună sindicală. În realitate, Bogdan Hossu şi ai lui nici nu au cerut autorizaţie pentru mitinguri şi proteste. Şi iată cum Zodia Minciunii a cuprins nu doar lumea politichiei, ci şi lumea sindicală. Blatul Putere-Sindicate e din ce în ce mai străveziu!

Ion Predoşanu

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here