Militarul care a deschis focul la Fort Hood nu a murit

418
americaMilitarul care a deschis focul la Fort Hood a acţionat singur şi este spitalizat în „stare stabilă”, contrar primelor informaţii, care susţineau că acesta este mort, a declarat, într-o conferinţă de presă, comandantul bazei militare americane din Texas (sud). „Ancheta este în curs, dar primele informaţii arată că a existat o singură persoană care a deschis focul şi care a fost atinsă de gloanţe în mai multe rânduri.

Totuşi, nu este mort, aşa cum se anunţase anterior. Este arestat, iar starea lui este stabilă”, a declarat generalul Bob Cone.

Bilanţul victimelor a rămas, în continuare, la 12 morţi şi 31 de răniţi, a precizat acesta.
Informaţiile ulterioare au arătat că atacatorul este un musulman american de origine palestiniană, care a intrat în armată în pofida reticenţei părinţilor săi, şi care era pe punctul de a fi trimis în Irak.
Nidal Malik Hasan, care a fost rănit în urma schimbului de focuri de la Fort Hood, cea mai mare bază a forţelor armate americane, este un psihiatru militar care se ocupa de soldaţi reîntorşi din misiuni în Afganistan sau Irak, ţară unde urma să fie trimis el însuşi în noiembrie, potrivit unor oficiali militari.
Acesta susţinea că este victima hărţuirii colegilor săi, din cauza originii sale, din Orientul Mijociu, potrivit vărului său, Nader Hasan, şi voia să părăsească forţele armate.
„A angajat un avocat militar pentru a încerca să rezolve problema. Era pregătit să restituie statului banii pentru a putea părăsi armata, dar ajunsese la capătul puterilor”, a declarat Hasan pentru postul de televiziune Fox News, când acesta era prezentat, în mod eronat, ca fiind mort.
Nader Hasan a negat că vărului său i-ar fi fost „frică să fie trimis în Irak pentru a lupta” şi a precizat că nu a avut niciodată tendinţe violente. „Nu era genul de persoană care să frecventeze un poligon de tir, nu avea acest fel de tendinţe”, a adăugat el.
Pagină realizată de DANIELA SCAFEŞ DUPĂ MEDIAFAX

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here