Mike Security anunță că și-a plătit deja amenda dată de ITM Hunedoara

706

Prin intermediul unui comunicat de presă, Mike Security SRL Reșița, care prestează servicii de pază către CE Oltenia, a negat că ar fi comis muncă la negru, amenda primită fiind pentru o altă culpă. Mai mult, reprezentanții firmei de pază, societatea cercetată în două dosare penale, susțin că inspectorii ITM Hunedoara care le-au luat la puricat firma și-ar fi depășit competențele. “Facem mențiunea că cifra de 1.160 contracte de muncă se referă la totalitatea angajaților companiei în întreaga țară și nu în Județul Hunedoara, aria de competență a inspectorului ITM. Concluzia Procesului Verbal de control nr. 73059 este că la nivelul companiei nu există muncă la negru, compania nefiind sancționată pentru această culpă. Considerăm că inspectorul ITM și-a depășit atribuțiile legale ridicând de la angajați ai companiei două contracte civile ce nu fac obiectul Codului Muncii”, transmit cei de la firma de pază.
“Conform Procesului Verbal S.C. MIKE SECURITY GROUP SRL a fost obligată la plata sumei de 1.750 de lei, jumătate din minim în 48 de ore, pentru nerespectarea art.9, alin.2 lit.c) din H.G. 500/2011, și nu a sumei de 13.000 de lei cum eronat și tendențios a reieșit din Comunicatul de Presă al ITM. Hunedoara. Amenda a fost plătită în 24 octombrie 2016 cu O.P. 1572. În conformitate cu mențiunile înscrise în Procesul Verbal compania nu este de acord cu măsurile luate și le va contesta în instanță în termenul prevăzut de lege”, se mai arată în documentul Mike Security.
Reamintim că, firma de pază din Reșița prestează și pentru CEO, din decembrie 2015, în zona Jilț-Pinoasa. Firma a fost verificată recent de ITM Hunedoara, instituție care susține, public, că firma avea 80% dintre angajați care prestau la negru.
A.Stoica

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here