Mihai Ghimpu a fost numit preşedinte interimar al R. Moldova

538
palatul_republiciiCurtea Constituţională din Republica Moldova a decis că Mihai Ghimpu a fost numit legal, la 11 septembrie, în funcţia de preşedinte interimar al ţării, a anunţat preşedintele Curţii, Dumitru Pulbere, relatează Jurnal de Chişinău, în ediţia electronică.Reprezentantul Partidului Comuniştilor (PCRM), Sergiu Sârbu, a declarat că de joi, Mihai Ghimpu, în calitate de preşedinte interimar al statului, poate semna decrete prezidenţiale. În cursul şedinţei, Curtea Constituţională a dat aviz pozitiv asupra circumstanţelor care justifică asigurarea interimatului funcţiei de preşedinte al ţării.

Astfel, preşedintele Parlamentului, Mihai Ghimpu, va exercita interimatul funcţiei de şef de stat până la desemnarea noului şef de stat.

Sergiu Sârbu a mai afirmat că rămân totuşi întrebări în acest context şi că va insista asupra sesizării depuse anterior.
Şedinţa Curţii a durat circa 11 minute, iar deliberarea aproximativ o oră, potrivit Pro Tv Chişinău. Parlamentul a fost reprezentat de şeful direcţiei juridice a Legislativului, Ion Creangă.
La începutul săptămânii, preşedintele Parlamentului, Mihai Ghimpu, a cerut Curţii să constate circumstanţele prin care intervine interimatul funcţiei de şef al statului, după demisia preşedintelui Vladimir Voronin. La 11 septembrie, Parlamentul a decis să declare vacantă funcţia de şef al statului şi l-a numit pe Mihai Ghimpu preşedinte interimar al ţării.
Selecţie Daniela Scafeş

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here