Merkel: Perspectiva asupra păcii în Ucraina este „incertă” în urma discuţiilor cu Putin

616

Cancelarul german, Angela Merkel, a declarat sâmbătă că perspectiva asupra păcii în Ucraina este „incertă” în urma discuţiilor cu preşedintele rus Vladimir Putin, relatează CNN.
Merkel şi preşedintele francez Francois Hollande s-au întâlnit vineri, la Moscova, cu liderul rus. Sâmbătă, la Conferinţa pentru Securitate de la Munchen, Merkel a declarat că nu este sigură dacă discuţiile lor au avut succes, dar că a meritat să încerce. Ea a apărat caracterul „inviolabil” al graniţelor Europei.
Rusia a dovedit lipsă de respect pentru pace şi integritate teritorială, iar acţiunile Moscovei în Ucraina contravin angajamentelor asumate, a adăugat cancelarul german.
Modificarea graniţelor prin forţă este contrară păcii şi securităţii şi riscă să ducă la escaladarea tensiunilor, a precizat Merkel.
„Vrem să conturăm securitatea împreună cu Rusia, nu împotriva ei”, a subliniat ea, avertizând însă că nu va încheia un acord cu Moscova care să excludă liderii ucraineni. Soluţia trebuie să fie în conformitate cu acordul de la Minsk, a mai spus Merkel.
Liderii occidentali şi Kievul acuză Rusia că alimentează conflictul furnizându-le arme şi antrenându-i pe separatiştii proruşi care luptă împotriva forţelor ucrainene în estul Ucrainei, dar şi că trimite trupe peste graniţă pentru a participa la lupte. Moscova neagă acuzaţiile care i se aduc.
Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here