Medicii au falsificat actele în cazul Ralucăi Tulic

515

15Cadrele medicale de la Spitalul din Târgu-Jiu care au fost de gardă în noaptea în care minora de 17 ani din Gorj a murit ca urmare a unui şoc anafilactic, au încercat să falsifice, după moartea pacientei, fişa de observaţie. Asta susţin procurorii Parchetului din Târgu-Jiu, care au început urmărirea penală împotriva acestora pentru ucidere din culpă şi fals intelectual.

Procurorii din Târgu-Jiu au dispus începerea urmăririi penale faţă de medicul, Carmen Braia şi asistenta medicală care au fost de gardă în noaptea în care minora de 17 ani, Raluca Tulic, internată la Spitalul din Târgu-Jiu pentru scoaterea amigdalelor, a decedat în urma unui şoc anafilactic ca urmare a administrării de antibiotic. Acuzaţiile sunt de ucidere din culpă şi fals intelectual, asta pentru că anchetatorii au descoperit că imediat ce minora a decedat, medicul de gardă şi asistenta au falsificat actele medicale, astfel încât să nu se depisteze cantitatea de ampicilină administrată şi faptul că nu s-au efectuat testele alergologice. Institutul “Mina Minovici” a confirmat, prin expertiză, că minora a murit ca urmare a administrării de antibiotic, intrând în şoc anafilactic.

Răspunde şi Spitalul

De asemenea, procurorii au mai dispus începerea urmăririi penale şi faţă de Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu-Jiu, ca persoană juridică, pentru aceleaşi fapte. „În 11.11.2011, procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu au dispus începerea urmăririi penale faţă de persoana juridică Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă, faţă de medic, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă şi fals intelectual, precum şi faţă de asistentă, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals intelectual. În cauză, cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare”, se arată în comunicatul de presă trimis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu. Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, Laurenţiu Grecu, a explicat cum s-a ajuns la fals intelectual, precizând că medicul Carmen Braia şi asistenta medicală a falsificat actele medicale, în aşa fel încât să nu se vadă că nu i-au fost efectuate testele alergologice. Medicul Braia mai este acuzată şi de ucidere din culpă, pentru că a dispus tratamentul care a dus la moartea tinerei.

Gabriela Mladin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here