Matematicianul Crăc, şef peste agricultorii PDL

279

Tânărul Traian Crăc, absolvent al facultăţii de matematică, a fost pus în fruntea Comisiei pentru Agricultură a PDL Gorj. Din această poziţie, Crăc are misiunea de a găsi soluții pentru sprijinirea investitorilor și fermierilor și de a propune inițiative pentru elaborarea Strategiei Agricole a PDL. În timpul guvernării PDL, Trian Crăc a fost şeful APIA Gorj.

“La nivelul organizației județene a PDL Gorj a fost constituită o nouă comisie de specialitate, Comisia pentru Agricultură, din care fac parte fermieri și specialiști în domeniu. Președintele comisiei este dl Traian Crăc”, transmite Biroul de Presă al PDL Gorj.
Comisia deja s-a întrunit în şedinţă dau de înţeles reprezentanţii organizaţiei care susţin că “în urma discuțiilor care s-au purtat în cadrul comisiei, s-a ajuns la concluzia că noile norme de impozitare a agricultorilor reprezintă de fapt o suprataxare, o taxare mascată a subvențiilor din agricultură”. De asemenea, reprezentanții Comisiei Agricole din cadrul PDL Gorj au considerat că noul sistem de impozitare în agricultură va determina creșterea prețurilor produselor, va duce la scăderea suprafețelor lucrate și la fărâmițarea terenurilor. “Prin noua grilă de impozitare a micilor fermieri, USL a impus de fapt o impozitare mascată a subvențiilor din agricultură. Suntem împotriva acestui lucru și considerăm măsura ca fiind tipică filozofiei USL care consideră că cei care gândesc și muncesc și nu întind mâna la stat fac rău și trebuie pedepsiți”, consideră Traian Crăc, președintele Comisiei Agricole. Crăc a mai precizat că una dintre gravele probleme cu care se confruntă România și, mai ales județul Gorj, este lipsa cadastrului la terenurile agricole. Pentru soluționarea acestei probleme, democrat-liberalii au cuprins ca o prioritate în Strategia pentru Agricultură, un punct privind realizarea cadastrului agricol în mod gratuit.
A.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here