Maserati-ul lui Dian îl bagă la plată 19 miliarde pe proprietar

595

Firma senatorului PNL, Dian Popescu, totodată şef al liberalilor gorjeni, datorează, la început de an, la bugetul statului peste 19 miliarde de lei vechi. Firma Maserati SRL a parlamentarului aflat la Putere a intrat astfel în executare silită după ce la finalul anului trecut, reprezentanţii societăţii au cerut la Tribunalul Gorj suspendarea executării pentru o sumă mai mică de un miliard şi jumătate de lei vechi. Finanţiştii fac însă recurs la Curtea de Apel Craiova, următorul termen în procesul care ar ajuta firma lui Dian să scape de executarea silită fiind stabilit pentru 12 februarie. Până atunci însă, în noua situaţie a ANAF privind obligaţiile datorate statutului de agenţii economici, Maserati figurează cu debite care ajung la aproape 19,2 miliarde de lei vechi.

Afacerea legată de construcţii a fraţilor Gabriel şi Dian Popescu, inculpaţi în dosarul de corupţie aflat pe rolul Înaltei Curţi, este gripată serios în ultima perioadă, debitele societăţii altădată de succes fiind tot mai mari de la lună la lună. Astfel, dacă anul trecut, Maserati SRL datora la bugetul statului o sumă mult mai mică, în 2014, societatea a ajuns să datoreze la Fisc peste 19 miliarde de lei vechi, conform ANAF. Aceste datorii nu sunt însă unicele probleme pe care firma de senator le are în ultimul timp. Numărul salariaţilor societăţii s-a subţiat tot mai mult, iar o parte dintre foştii salariaţi au acţionat în instanţă firma solicitând restituirea banilor din salarii care nu le-au fost acordaţi.

Oprirea executării, la Curtea de Apel
Pentru a opri ca Fiscul să le scoată bunurile la mezat, deţinătorii Maserati fac eforturi să oprească executarea silită dispusă de fiscul gorjean. Un proces de acestă natură se află pe rolul Curţii de Apel Craiova, la termenul de la jumătatea lunii ianurie, decizându-se doar acordarea unui nou termen de recurs, pentru 12 februarie.
Mai multe firme care au avut relaţii contractuale cu Maserati i-au cerut acesteia, în instanţă, executarea silită pentru debitele neachitate. De altfel, chiar şi Administraţia Bazinală de Apă Craiova i-a declarat proces firmei senatorului Dian Popescu, pe motiv de neplată a debitelor acumulate.
În anul 2011, Dian Popescu a luat 40.000 de lei salariu de la Maserati.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here