Marina americana preia vineri oficial comanda bazei de la Deveselu

567

Marina americana preia oficial, vineri, intr-un eveniment istoric, comanda bazei militare de la Deveselu, care gazduieste sistemul de aparare antiracheta, anunta publicatia de specialitate Stars and Stripes. Baza de la Deveselu este prima care va contine sistemul Aegis Ashore, o varianta mai avansata a sistemului de detectare radar instalat pe navele de razboi americane din 2004.

Baza va deveni operationala pana la sfarsitul anului 2015. Aici se vor afla cateva sute de militari americani, civili si angajati. Cea de-a doua baza, din Polonia, este programata sa devina operationala pana in 2018.

Capitanul William Garren va deveni primul comandant in baza de la Deveselu.

Baza din Romania va gazdui radarul Aegis SPY-1 si va contine 24 de interceptori Standard Missile-3. O constructie de patru etaje similara cu cele de pe navele de razboi va fi mutata in baza de la Deveselu de pe coasta de est a SUA, ca parte a constructiei.

Americanii au realizat primul test al sistemului Aegis Ashore pe 21 mai in Hawaii.

Comandantul marinei din regiunea Europa, Africa, Asia de est, amiralul Jack Scorby, scrie intr-o postare pe blog ca va lua parte la ceremonia de vineri, pe care o numeste “unica” si “istorica”.

“Este o baza istorica avand in vedere ca ultima baza navala a fost infiintata acum aproape 30 de ani in Washginton”, scrie el.

“Instalarea aici, in Deveselu, demonstreaza importanta trimiterii de forte americane in Europa, pentru a putea sa ne sprijinim si sa ne aparam rapid aliatii”, mai spune amiralul.(Dupa Hotnews)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here