Mămică filmată furând-o pe doamna învăţătoare!

312

Situaţie de toată jena pentru mama unei eleve de la o clasă pregătitoare din Târgu-Jiu, care n-a bănuit nicio clipă că a fost filmată de conducerea unităţii şcolare în timp ce fura bani din geanta învăţătoarei. Furturile acesteia, pentru că au fost mai multe, au ieşit la iveală odată cu sesizarea Poliţiei pentru a fi organizat un flagrant.

Femeia care a devenit eroina negativă a acestei întâmplări ce seamănă cu scenariul unui film are 33 de ani şi din toamnă şi-a dat fiica la clasa pregătitoare ce funcţionează în cadrul Liceului Teologic. Mămica respectivă nu are o slujbă şi încă din prima zi de şcoală a început să cotrobăie prin poşeta doamnei învăţătoare pentru a fura bani. Şi-a menţinut obiceiul până săptămâna aceasta, inclusiv în perioada sărbătorilor de iarnă, când fiecare elev de la Teologic a primit o pungă cu cadouri oferite după ce omul de afaceri George Brăiloiu a donat conducerii unităţii şcolare 15.000 de lei tocmai pentru ca fiecare copil să se bucure de venirea Moşului. Acum conducerea unităţii de învăţământ a luat atunci decizia de a instala o cameră de supraveghere chiar deasupra locului în care se afla poşeta învăţătoarei de la clasa pregătitoare, mama hoţomană fiind surprinsă apoi pe imagini în timp ce fura banii din poşetă.
„Pe imaginile video pe care le avem se vede foarte clar cum mama respectivă vorbeşte mai întâi cu toţi ceilalţi elevi, la 7.30 dimineaţa, când era încă devreme, îi scoate pentru scurt timp pe hol, iar în clasă rămâne doar ea şi fetiţa dumneaei. Culmea este că fetiţa pare să fie pusă la intrare şi s-o avertizeze dacă vine cineva, iar dumneaei umblă apoi în poşetă, ia banii şi pleacă liniştită”, afirmă directorul Gheorghe Benegui. Acesta spune că după ce a văzut imaginile şi-a dat seama că există posibilitatea ca Poliţia să rezolve legal această poveste, astfel fiind organizat un flagrant. „Când am avut certitudinea că a luat banii am oprit-o şi am chemat-o la mine în cabinet ca s-o întreb dacă are asupra dumneaei ceva ce nu-i aparţine. A negat categoric, iar un poliţist în civil care era la mine în birou a întrebat-o dacă jură pe Biblie. A jurat cu ambele mâini, după care eu i-am spus că are în buzunar şase bancnote de câte 5 lei, i-am dat şi seria de la fiecare în parte şi de abia atunci a recunoscut”, spune directorul liceului.
Conform acestuia, femeia filmată luând bani din poşeta învăţătoarei a comis opt astfel de furturi de la începutul anului şcolar, unul dintre ele producându-se chiar acasă la învăţătoare. „A mers la doamna acasă pe 1 ianuarie ca s-o colinde şi a făcut în aşa fel încât să ajungă la poşetă. A luat 50 de lei şi atunci colega noastră şi-a dat seama cam cine ar fi putut să o fure, iar noi am încercat să ne organizăm în aşa fel încât să avem nişte probe înainte de a formula acuzaţii”, menţionează directorul liceului din Târgu-Jiu. Acum femeia s-a ales cu dosar penal şi cu acuzaţia de furt calificat, care-i poate aduce 15 ani de puşcărie.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here