Mamă aruncată în stradă – Ana Pobirci a născut 9 copii, dar niciunul nu vrea s-o îngrijească!!!

271

Mare e grădina lui Dumnezeu! Nici prin gând nu-mi trecea să aflu groaznica întâmplare cutremurătoare, povestită de Doamna Marina Budescu, din Peştişani. Vară, mai exact verişoară primară, cu primarul suspendat ing. Florin Pavel, care va avea mâine o nouă înfăţişare la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, împreună cu fostul lui şef la liberalii gorjeni – Dian Popescu.

Avem, pe vremuri, la Flacăra lui Adrian Păunescu un foarte talentat coleg şi reporter de excepţie, scriitorul Eugen Seceleanu. Una din cărţile sale este romanul „Eternitate locală”. O superbă povestire satirico-umoristică de succes, de genul romanelor lui Ilf şi Petrov, iar titlul nu are nicio legătură cu Ion Cepoi şi eternitatea sa – deocamdată fără bust în bronz în urbea lui B
Brâncuşi. Şi taica „Sece” zicea: „Scurt, şi mai scurt!”
În a treia zi de Paşti, nişte hăndrălăi tineri au oprit la poarte ei o maşină superbengoasă(ca să folosesc un limbaj la modă!). Pur şi simplu au aruncat din maşină o băbuţă. Pe Ana Pobirci, de 78 de ani. Bătrâna născuse şi crescuse 9 (nouă!) copii: 7 băieţi şi două fete. Niciunul n-o mai vrea s-o vadă! Un băiat e vioristul Pobirci de la „Doina Gorjului”. Alţii au case, în fapt viloaie, în Peştişani. Marina Bunescu a luat-o cu roaba şi a dus-o la medicul de familie dr. Rodica Tabacu. După ce poliţiştii chemaţi prin apelul la 112 nu „s-au băgat, că vezi Doamne nu-i treaba lor”. Aruncata din autoturism, Ana Pobirici, avea tensiunea 26!
Abia prin intervenţia altor oameni de bine din Gorj, bătrâna femeie – mamă a 9 copii în viaţă – a ajuns la un Cămin de Bătrâni din Bihor. Halal copii!
Ion Predoşanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here