Majoritatea medicilor americani susţin reforma propusă de Obama

495
obamaO mare majoritate a medicilor americani sunt în favoarea unei opţiuni publice, alături de una privată, pentru extinderea asigurării medicale în Statele Unite, aşa cum propune preşedintele Barack Obama, potrivit unui sondaj .

În total, 62,9 la sută dintre medicii interogaţi în toată ţara s-au declarat favorabili unei opţiuni publice alături o opţiune privată, faţă de doar 27,3 la sută susţinând existenţa unui singur sistem privat şi 9,6 la sută declarându-se pentru crearea unui sistem de asigurare în întregime public, potrivit acestui sondaj condus de prestigioasa revistă New England Journal of Medicine (NEJM). Revista medicală subliniază că între 52 şi 69 la sută dintre americani sunt de asemenea în favoarea acestei duble opţiuni, potrivit diferitelor sondaje.
Aproximativ 47 de milioane de americani, adică 15 la sută din populaţie, se află într-un moment sau altul în situaţia de a nu avea nici o asigurare medicală, ceea ce face ca Statele Unite să fie singura mare ţară industrializată lipsită de un sistem care să acopere întreaga sa populaţie. Sondajul NEMJ, condus în timpul verii, arată de asemenea că 58,3 la sută dintre medicii interogaţi sunt favorabili unei extinderi a asigurării medicale publice pentru pensionari (începând cu vârsta de 65 de ani) şi persoanele cu vârste cuprinse între 55 şi 64 de ani. Această opţiune figurează printre propunerile Comisiei de Finanţe din Senat, care joacă un rol important în proiectul de reformare a sistemului american de asigurare în caz de boală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here