Mai multe instituții din Gorj, paralizate de greva generală a angajaților. Se cere eliminarea inechităților salariale

1190

După ce vreme de circa două săptămâni, salariații de la Gorj ai Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă, Casei de Pensii și Agenției pentru Plăți și Inspecție Socială au organizat proteste spontane timp de o oră sau două ore, sistând activitatea, de ieri, protestele s-au transformat în grevă generală.

Din data de 27 noiembrie, salariații instituțiilor de la Gorj aflate în subordinea Ministerului Muncii au sistat activitatea și și-au strigat nemulțumirile în fața clădirilor în care lucrează, sub forma unei greve generale. Astfel, ieri, funcționarii publici ai AJPIS, Casei de Pensii și AJOFM Gorj au oprit activitatea pe parcursul întregii zile. Angajații cer eliminarea inechităților salariale, îmbunătățirea condițiilor de muncă, precum și creșterea salariilor în funcție de inflație.

,,Ni s-a promis că se vor face calcule”
,,Nu lucrăm de dimineața și până dup-amiaza când terminăm programul de lucru. Adică 8 ore. Avem contractul de muncă suspendat pe perioada grevei. Cel mai probabil greva se va întinde pe o perioadă mai lungă de timp. Vineri, reprezentanții sindicatului nostru s-au întâlnit cu doamna ministru a Muncii și nu ni s-a promis decât faptul că se vor face calcule. Noi nu înțelegem cum pentru alți funcționari publici, din cadrul altor ministere, sunt bani. Este o nedreptate ceea ce ni se întâmplă nouă, salariile noastre fiind mici în comparație cu alte instituții”, a declarat, ieri dimineață, Diana Văduva, funcționar public în cadrul AJOFM Gorj.

,,Greva este un pas necesar…”
Tot în cursul dimineții zilei de ieri, reprezentanții de la Gorj ai Federației Sindicatelor din Ministerul Muncii au transmis un comunicat de presă privind greva generală declanșată.
,,Începând cu data de 27 noiembrie 2023, membrii sindicatelor afiliate la FSMM cât și angajații neafiliați în sindicate declară GREVĂ GENERALĂ pentru eliminarea inechităților salariale și pentru îmbunătățirea condițiilor de muncă. Această acțiune vine în contextul eforturilor constante ale Federației Sindicatelor din Ministerul Muncii de a obține condiții de muncă optime și remunerare echitabilă. Membrii sindicatelor au considerat că, greva este un pas necesar pentru a atrage atenția asupra problemelor semnificative cu care se confruntă angajații din instituțiile Ministerului Muncii. Creșterea continuă a inechităților salariale, condiții de muncă precare și deficitul de personal au determinat angajații să acționeze pentru a obține schimbări concrete și sustenabile. Scăderea puterii de cumpărare și impactul inflației au accentuat la rândul lor starea de nemulțumire și au impus necesitatea acestei măsuri. Federația Sindicatelor din Ministerul Muncii este organizație sindicală dedicată apărării drepturilor angajaților din sectorul ministerului Muncii și promovării unor condiții de muncă corecte și sigure. Federația Sindicatelor din Ministerul Muncii rămâne deschisă la dialog pentru găsirea soluțiilor care să conducă la o îmbunătățire a calității vieții profesionale pentru toți membrii săi. Ne cerem scuze pentru orice disconfort generat beneficiarilor noștri și îi apreciem pentru înțelegerea de care au dat și dau dovadă în aceste momente”, a transmis Federația Sindicatelor din Ministerul Muncii.
Federaţia Sindicatelor din Ministerul Muncii este o organizaţie sindicală dedicată apărării drepturilor angajaţilor din sectorul ministerului Muncii şi promovării unor condiţii de muncă corecte şi sigure. FSMM rămâne deschisă la dialog pentru a găsi soluții care să conducă la o îmbunătățire a calității vieții profesionale a angajaților din Ministerul Muncii.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here