Mai bine mort, decât după gratii

443

Un tânăr din Gorj a ales moartea decât închisoarea! Băiatul de 27 de ani tocmai aflase că următoarea perioadă de 1 an şi 10 luni urmează să şi-o petreacă în spatele gratiilor, întrucât în urmă cu ceva timp fusese prins la volan sub influenţa băuturilor alcoolice şi condusese fără să deţină permis. Tânărul avea, însă alte planuri de viitor, urma să se căsătorească.

Detenţia stătea în calea fericirii lui, aşa că, luni dimineaţă, la doar câteva zile după pronunţarea sentinţei care nu era definitivă, a hotărât să-şi încheie socotelile cu viaţa.

Florin Iulian Văduva urma ca anul acesta să se căsătorească cu femeia cu care deja locuia de ceva vreme. Nu stabiliseră data nunţii, însă, îşi băgaseră în cap ca marele eveniment să se întâmple în acest an. Luni dimineaţa, tânărul în vârstă de 27 de ani a fost găsit atârnând de o bârnă din podul casei. Se spânzurase!  “L-am găsit de dimineaţă. Mi-am dat seama că s-a întâmplat ceva în podul casei pentru că am găsit scaunul pus în dreptul intrării în pod. Când am urcat i-am văzut trupul. Îl frământa condamnarea primită. Avea de ispăşit un an şi 10 luni. A condus beat şi aflase acum că trebuie să plece la închisoare”, susţine tatăl băiatului.

Beat, la volan!
Gestul tânărului a surprins pe toată lumea. În primul rând prietenii nu ştiau că acesta ar fi avut probleme cu legea. Era un băiat liniştit, cu mult bun simţ şi care nu a deranjat pe nimeni. Florin Văduva aflase în 20 iunie 2012 că Judecătoria Târgu-Jiu l-a condamnat la 10 luni de închisoare cu executare pentru că a condus fără să deţină permis. De fapt, permisul îi fusese luat după ce, cu un an în urmă, fusese prins în trafic conducând sub influenţa băuturilor alcoolice. Atunci fusese condamnat la un an de închisoare cu suspendare.

Se pregătea de nuntă, nu de puşcărie!
Acum, pedeapsa cu suspendare s-a revocat, iar perioada de un an a fost adăugată la noua pedeapsă, rezultând un an şi 10 luni de închisoare cu executare. Ultima decizie nu era însă, definitivă, ea urmând să fie atacată cu recurs. Iulian Florin Văduva nu a mai aşteptat şi ultima decizie a magistraţilor. Ştia că mai este doar o chestiune de timp până când poliţiştii îi vor bate la uşă pentru a-l ridica.  Tânărul locuia de ceva vreme cu prietena sa, Cristina, cu care anul acesta urma să-şi unească destinele. El lucra la o subunitate din cadrul Complexului Energetic Turceni şi provenea dintr-o familie modestă. Mama lui era asistentă medicală, iar tatăl maistru la Complexul Turceni.
Gabriela Mladin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here