Macovei l-a (re)lansat pe Stănchescu la Primăria Târgu-Jiu

498

Europarlamentarul Monica Macovei a venit, vineri, la Târgu-Jiu pentru a-l lansa în cursa electorală pe poetul Laurian Stănchescu, cel care și-a lansat deja în iarnă candidatura ca independent pentru Primăria Târgu-Jiu. Ca și evenimentul de acum câteva săptămâni, și cel de la sfârșitul săptămânii trecute a avut loc tot la Poarta Sărutului, locul unde poetul spune că vrea să își amenajeze biroul dacă va câștiga alegerile contra lui Florin Cârciumaru. De această dată Stănchescu și-a radicalizat discursul, purtând un tricou pe care scria că adversarii săi ar trebui să îl împuște dacă nu vor învăța limba culturii, el fiind convins că poporul are nevoie și de alt fel de conducători decât politicienii de care a avut parte în ultimele decenii.
“Eu nu mai am altă opțiune față de clasa politică. Atâta timp cât un politician nu e spiritual nu are cum să mai conducă un popor. S-a văzut din Antichitate până azi că oamenii spirituali au făcut din poporul lor niște popoare spirituale. La noi politicienii au îngropat România, mai trebuie să vină străinul să îi taie gâtul. România trebuie salvată de politicieni. Candidatura mea nu e politică, e una civică. Eu îmi continui proiectele culturale pe care le-am început înainte de a candida. Eu vreau ca Gorjul să fie un oraș deschis. Am proiecte pentru toate categoriile sociale, pentru pensionari, pentru tineri, pe toți vreau să îi implic în proiecte culturale. Cei de la M10 m-au solicitat. Eu am pus doar condiția să rămân independent. Nu fac politică, fac doar cultură, dar am acceptat ideea ca un partid să sprijine un candidat independent”, a spus Stănchescu.
La rândul său, Monica Macovei nu a ratat ocazia de a vorbi despre lupta anticorupție, deși chiar de la sosire un gorjean a huiduit-o și a numit-o “trădătoare”, strigătele bărbatului fiind ignorate de fostul ministru al justiției. Șefa partidului M10 a explicat de ce gorjenii ar trebui să voteze un alt fel de candidat, Stănchescu rămânând în continuare independent, dar cu susținerea partidului lui Macovei. “Mă bucur foarte mult că sunt în fața Porții Sărutului și aș vrea să spun de la bun început că Târgu-Jiul ar trebui să fie o perlă a României, tocmai pentru că avem monumentele lui Brâncuși aici. Orașul ar fi trebuit să fie înfloritor, cu multe locuri de muncă, dar în schimb avem un oraș sărac, cu oameni săraci. Avem Complexul Energetic Oltenia căpușat de politicieni de ani de zile, care s-au îmbogățit în această perioadă gri a tranziției. Avem 10% oameni superbogați în România și 90% săraci. A venit momentul să spunem NU, totul stă în puterea oamenilor. De ce nu ar putea pleca o revoltă pașnică, neviolentă, tocmai de la Tg Jiu, pentru că în loc să fie un oraș bogat suntem într-unul sărac, de care politicienii își bat joc și îl fură, îl fură în fiecare zi. Trebuie să păstrăm ce este bine și funcționează în România. Anticorupția funcționează și DNA a ajuns brand de țară. Sigur, putem avea Brâncuși brand de țară, dacă s-ar ști foarte bine că este aici și dacă orașul ar arăta asta. Putem fi foarte buni la cultură, la artă, dar și la anticorupție și la atitudine civică”, a spus Macovei la Poarta Sărutului.
Surprinzător după două zile, Monica Macovei s-a răzgândit, aceasta anunțând printr-un comunicat de presă că nu-l mai susține pe Laurian Stănchescu: “Partidul M10, Filiala Târgu-Jiu, retrage sprijinul pentru candidatura domnului Laurian Stanchescu la Primăria Municipiului Târgu-Jiu. M10 doreşte o administraţie în slujba oamenilor şi să ofere o alternativă competentă şi profesionistă la administraţia PSD coruptă, care a sărăcit oraşul şi judeţul Gorj”.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here