Lupulescu şi Bârcină, cu ochii pe Curtea de Apel

358

Miliardarul Ion Bârcină (Dan Goeru) îşi pune azi toate speranţele în magistraţii Curţii de Apel Craiova pentru a-şi vedea băiatul liber din nou, după ce, săptămâna trecută, judecătorii de la Tribunalul Gorj au emis mandat de arestare preventivă pe numele acestuia pentru 29 de zile.

Acuzat de tentativă de omor, Paul Irinel Bârcină a fost iniţial reţinut pentru 24 de ore, în urma unui scandal în care a fost implicat în centrul oraşului, după care a fost lăsat liber vreo două zile. Ulterior i-a fost schimbată încadrarea faptelor, în funcţie de evoluţia stării de sănătate a victimei sale, Juniorul ajungând în spatele gratiilor. Acesta a atacat cu recurs verdictul de la Târgu-Jiu şi aşteaptă ca azi magistraţii din Bănie să-i facă „dreptate”.
Cu gândul la „dreptate” este şi femeia de afaceri Maria Lupulescu, pentru care judecătorii Tribunalului Gorj au decis săptămâna trecută liberarea condiţionată. Aceasta ar avea voie să meargă din nou liberă în interiorul graniţelor judeţului Gorj, dar verdictul de la Târgu-Jiu a fost atacat de procurori cu recurs, recurs care se judecă azi la Craiova. Până acum magistraţii din Bănie nu au fost de acord cu liberarea femeii de afaceri, ei dispunând inclusiv arestarea preventivă a unei complice a acesteia, Ana Guţă, fostă şefă a DSV Gorj. Guţă a cerut şi ea vinerea trecută să fie liberată condiţionat, dar cererea i-a fost respinsă. Ea este acuzată că a emis acte sanitar-veterinare false, pe care Lupulescu le-a folosit pentru a justifica neintroducerea în contabilitatea firmei sale a zeci de tone de carne, marfă de 6 milioane de lei fiind vândută „la negru”, statului nefiindu-i achitate astfel taxe şi impozite în valoare de circa 1,3 milioane lei.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here