„Lotul Avi Instant”, sub control judiciar

479

Judecătorii de la Tribunalul Gorj au stabilit, aseară, ca patru din cei șapte inculpați din dosarul supranumit ”Lotul Avi Instant” să rămână sub control judiciar în timpul procesului. Printre aceștia se află și cetăţeanul britanic de origine libaneză considerat capul reţelei de evazionişti, zis „Mike”. În același dosar cu prejudiciu estimat la aproximativ un milion euro au fost puși sub acuzare alți trei cetățeni străini, de origine arabă. ”Menţine măsura controlului judiciar luată faţă de inculpaţii MOUBARAK MAHMOUD SLEIMAN, AL BORAYASHI TAHA, ZAYED HUSSEIN şi ABDULMOUNIM ALZAID, ca fiind legală şi temeinică. Cu contestaţie în 48 ore de la comunicare”, a decis instanța. În total, șapte persoane sunt suspectate de procurorii DIICOT Craiova de fapte de evaziune fiscală la mai multe ferme de creştere a păsărilor, printre care se află și cea de la Târgu-Jiu. Vizați sunt foști angajaţi ai Avi Instant, inclusiv un fost director.
„În cauză există suspiciunea rezonabilă că, în perioada 2010-2012 asociaţii, administratorii şi reprezentanţii mai multor societăţi comerciale, printre care SC Avi Instant SRL Târgu-Jiu, au iniţiat şi constituit un grup infracţional în scopul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălarea banilor. Astfel, începând cu anul 2010 liderul grupării, MMS, cetățean britanic de origine libaneză, asociat unic şi administrator la S.C. Sam Plus Internaţional SRL București, a iniţiat şi coordonat atât direct, cât şi prin persoane interpuse, o serie de societăţi fantomă, prin intermediul cărora se efectuau livrări către SC Avi Instant SRL Târgu-Jiu, firmă coordonată de un alt membru al grupării, cât şi mai multe societăţi înmatriculate în Bulgaria către care au fost efectuate livrări cu caracter fictiv intracomunitar”, au precizat procurorii DIICOT, în timpul cercetărilor, într-un comunicat de presă. Următorul termen va avea loc pe 12 mai. Reprezentanții Direcției Finanțelor Publice Gorj s-au constituit parte civilă în proces, în timp ce societatea Avi Instant este ”parte responsabilă civilmente”.
Până la următoarea înfățișare, inculpații trebuie să nu părăsească ţara, să nu se apropie de ceilalți colegi din dosar şi să nu comunice pe nicio cale. În caz contrar, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu arestul la domiciliu sau chiar cu măsura arestării preventive.
Loredana Fîciu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here