Liderii coaliţiei de la Chişinău promit eliminarea vizelor pentru români

633
vama-sculeni-liviu-chiricaLiderii noii coaliţii de la Chişinău au declarat sâmbătă seara, în cadrul unei emisiuni televizate, că vor elimina vizele pentru cetăţenii români imediat ce vor ajunge la guvernare, informează site-ul Unimedia.md. „Vom scoate vizele pentru cetăţenii români a doua zi după ce ajungem la guvernare”, au declarat liderii coaliţiei democratice, la scurt timp după ce Partidul Liberal Democrat din Moldova, Partidul Liberal, Partidul Democrat şi Alianţa Moldova Noastră au anunţat sâmbătă că au semnat documentul de constituire a coaliţiei de guvernare „Alianţa pentru Integrarea Europeană”.

„Hotărârea de a impune vize pentru cetăţenii români este una ilegală. Nu poate fi o hotărâre de Guvern mai presus decât o lege anterioară a Parlamentului. Noi avem toate instrumentele la dispoziţie şi vom discuta acest subiect la primele şedinţe ale legislativului”, a afirmat Vlad Filat, preşedinte Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), în cadrul emisiunii „În Profunzime” de la Pro TV Chişinău.
Preşedintele Alianţei Moldova Noastră (AMN), Serafim Urechean, şi cel al Partidului Liberal (PL), Mihai Ghimpu, au declarat că vor anula vizele pentru cetăţenii români chiar a doua zi după ce ajung la guvernare.
Marian Lupu, preşedinte Partidului Democrat din Moldova (PDM), a declarat că decizia de a elimina vizele pentru cetăţenii români corespunde interesului naţional şi este „atât un mesaj pozitiv pentru relaţiile bilaterale cu România”, cât şi „un mesaj important pentru Bruxelles în vederea iniţierii unui nou acord dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană”.
Selecţie după MEDIAFAX de Marius BECHERETE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here