Liberalul Dian Popescu şi fratele lui, în cătuşe pentru complicitate la abuz în serviciu

318

Dian Popescu, preşedintele PNL Gorj, şi fratele acestuia, Gabriel Popescu, au fost reţinuţi ieri de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, pentru complicitate la abuz în serviciu. Ambii sunt acţionarii principali ai firmei Maserati SRL din Ţicleni, judeţul Gorj, firmă care a încasat 154.000 de lei, nejustificat, pentru o bază sportivă pe care societatea nu a realizat-o în comuna Peştişani. Primarul localităţii, liberalul Florin Pavel, se află şi el în arestul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj, având mandat de reţinere pentru 29 de zile pentru luare de mită, abuz în serviciu contra intereselor publice, abuz în serviciu contra intereselor publice cu consecinţe deosebit de grave şi neglijenţă în serviciu.

Procurorul de caz, Emil Moţa, a stabilit ieri, la o săptămână după arestarea preventivă a primarului liberal de Peştişani, Florin Pavel, să îi ancheteze şi să îi reţină şi pe cei care au făcut afaceri ilegale, pe mulţi bani publici, cu edilul acestei localităţi. În consecinţă, ieri de dimineaţă, la Parchetul Judeţean Gorj au fost audiaţi Dian Popescu, preşedintele PNL Gorj, şeful de organizaţie al primarului arestat Florin Pavel, dar şi fratele acestuia, Gabriel Popescu. Calitatea celor doi în dosar este de oameni de afaceri, ambii fiind acţionarii firmei Maserati SRL din Ţicleni, societate care în decembrie 2008 a câştigat licitaţia pentru realizarea Bazei Sportive de la Frânceşti, comuna Peştişani.

Lucrarea în stand-by
Nici astăzi însă lucrarea nu a fost finalizată, dar cu toate acestea Maserati a încasat, pe nimic, 154.000 de lei. Abia acum, sub presiunea anchetatorilor, în şantierul de la Frânceşti se lucrează timid. “Fapta învinuitului de a achita plăţi necuvenite către SC Maserati SRL Ţicleni, în valoare de 154.000 de lei, întruneşte elementele constitutive ale infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice, faptă prevăzută de art. 248 C.Penal”, se arata în documentul redactat, în urmă cu mai bine de o săptămână, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, după reţinerea pentru 24 de ore, a edilului Florin Pavel. Acum, purtătorul de cuvânt al Parchetului Judeţean Gorj, Cristina Ciobanu, confirmă şi reţinerea pentru 24 de ore a celor doi fraţi, Dian Dumitru Popescu şi Gabriel Titu Popescu astfel: “cei doi sunt cercetaţi pentru comiterea infracţiunilor de complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice cu consecinţe deosebit de grave în acelaşi dosar penal în care este cercetat în stare de arest preventiv, inculpatul Pavel Florin, primarul comunei Peştişani, judeţul Gorj”. Fapta în cauză este legată de construirea Bazei Sportive din Frânceşti, comuna Peştişani, supranumită şi “Pavel Arena”, pentru care şi Dian Popescu, recunoştea, în urmă cu câteva zile, că a trimis la Parchetul Judeţean juristul firmei Maserati cu ceva documente.

Dian se visa senator
Preşedintele PNL Gorj intenţiona să candideze la alegerile parlamentare pentru un mandat de senator în judeţul Gorj, acesta nedorind, din acest motiv, niciun fel de funcţii publice la nivelul judeţului. Recent dorinţa sa de a-l pune pe Octavian Lupulescu, liberal, prefect de Gorj, a fost stopată de refuzul lui Victor Ponta, poate şi urmare a dosarului pe care şeful PNL îl avea în cercetare.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here