Lacrima lui Ovidiu – “Copiii” lui Pleşiţă, subiect de cancan

625

ovidiu1Am privit de-a lungul timpului cu multă înţelegere, şourile păcătoase de la miezul nopţii, în care se dădeau în stambă fostul primar ţărănist Viorel Lis şi faraoanca lui, cu 37 de ani mai tânără. Specialiştii în sexologie chemaţi la faţa locului, spuneau că, în mod ciudat, după o anumită vârstă, bărbaţii se dau mai cocoşi decât sunt.

Se umflă în pene când primesc un compliment şi nu se mai uită la femeile de vârsta lor. Cu atât mai puţin la neveste. Le-am dat dreptate după ce fostul ministru liberal al apărării Teodor Atanasiu şi-a lăsat soţia pentru o Bijboacă mult mai tinerică.

Am cunoscut-o personal pe faimoasa vedetă Mioara (care are singurul merit de a fi ex-nevasta lui Petre Roman) şi am înţeles resorturile intime ce l-au făcut pe fostul premier să dezerteze din patul conjugal. Altfel, om serios cu două fete acasă şi mai nou, cu un băieţel de la rusofoanca Silvia Chifiriuc. Despre Roman, Mioara şi obiceiurile sexuale ale fostului său coleg de partid Adrian Năstase au curs râuri de cerneală până şi în cele mai serioase ziare. Odată cu sacrificarea celor doi pe altarul vieţii politice, dezmăţul public părea că a luat sfârşit. Nici pe departe.

În timp ce bugetarii de rând se confruntă cu perspective economice tot mai negre, copiii de suflet ai securistului Nicolae Pleşiţă, plasaţi strategic în posturi cheie în statul român suferă tot de un fel de criză. Criza vârstei de mijloc. Tot mai mulţi politicieni sub acoperire, unii dintre ei exemple de seriozitate, moralitate şi discreţie calcă pe bec, devenind cu sau fără voia lor, subiecte de primă pagină în tabloidele de scandal. Şi poate că nu meritau să le dau atâta atenţie, dacă nu aş şti ce pregătire specială au făcut la şcolile Securităţii sub îndrumarea tătucului de la Grădiştea.

După un scandal cu iz de spionaj care s-a lăsat cu filaj şi interceptări, dar şi cu plecarea intempestivă din PSD, Cristian Diaconescu face prima pagină a tabloidelor. Poveştile cu tentă sexuală sunt legate de relaţia sa cu una din lucrătoarele fabricii TV aparţinând mogulului Vântu, Cristina Şincai şi mai nou, de legătura cu Elena Muşat, fosta sa consilieră din perioada în care conducea Ministerul de Externe.

Aceasta din urmă a dat detalii picante despre partidele de amor cu fostul ministru, despre fanteziile sexuale ale politicianului, susţinând că a fost cerută în căsătorie de Diaconescu.

A doua victimă a tabloidelor este Lucian Croitoru, un ofiţeraş scos din anonimat de relaţia episodică cu Lăcrămioara Isărescu, dar mai ales de episodul jenant când Traian Băsescu l-a scos de urechi din pălăria sa magică pentru postul de premier al României. Julieta Croitorului (cu vreo 28 de ani mai tânără decât însoţitorul său de pe aleile parcului Herăstrău) se numeşte Ioana Muntean şi este purtătoare de vorbe la Guvern.

Ce au băieţii ăştia în comun ? Au fost instruiţi la aceiaşi unitate creată de Pleşiţă după model sovietic. Oameni de tip “nou” pentru noua Românie, repere morale, inteligenţi, educaţi, familişti convinşi, dar mai presus de toate discreţi. Evoluţia lor post-decembristă o confirmă. Înainte de a-l consilia pe Isărescu, Croitoru a activat alături de generalul de securitate Gabriel Dumitrescu la P404, unitatea de Analiză Economică din cadrul SIE.

Cristian Diaconescu a trecut din subordinea lui securistului Vasile Buda de la Direcţia Cooperare “A”, la conducerea ministerul justiţiei, apoi la externe şi invers. Printre altele Diaconescu a fost coleg de facultate şi instructaj cu nepotul primministrului ceauşist Dăscălescu, Liviu Dăscălescu. Un pui de demnitar, pe care veşnicia l-a uitat în componenţa Consiliul Superior al Magistraturii. Ce s-a întâmplat cu “omul nou” instruit la înaltele şcoli ale Securităţii ? A ajuns de cancan. S-ar întorce în mormânt generalul Pleşiţă, dacă şi-ar vedea elevii pe prima pagină a ziarelor de scandal. El îi pregătise pentru altceva.

Eduard Ovidiu OHANESIAN

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here