La Penitenciarul Târgu Jiu şi în ANP Liniştea dinaintea furtunii ?!

486

Şi, uite – aşa, Anul marelui nostru contemporan Caragiale trecu. Cu bune şi cu rele. Alegerile electorale – locale şi parlamentare – fură câştigate, pe drept, de USL. Cum bine se ştie, războiul se termină şi la cârmă este al doilea cabinet Ponta. Unul mai tânăr – în cea mai mare parte – ce anunţase controale şi rapoarte de audit la mai toate ministerele. Cu găuri negre în bugetele secătuite de foştii portocalii. Din păcate, nu se cunosc şi urmările acestor gestiuni clar păguboase.

Aşa, de pildă, nici Ministerul Justiţiei nu face excepţie. La nivelul ANP – Autoritatea naţională a Penitenciarelor – se pornise o anchetă cu un proiect POSDRU ce reuşise să volatilizeze nu mai puţin de 2,5 milioane de euro. Dintre care vreo 80.000 s-au evaporat la Penitenciarul Târgu-Jiu. Au fost destituiţi de către DNA Gorj directorul C. Bălă şi adjunctul lui pe educaţie D. Lăzăroiu. Ambii „puşi la dispoziţie” şi deci mutaţi mai aproape de casele lor, la Craiova. Procurorul de caz al Dosarului POSDRU fu avansat, parcă, la Curtea de Apel Craiova. În rest, linişte. Mai ales după ce puşcăria târgujiană scăpă de cumulatoarea de funcţii Raluca Niţoiu. Ba director adjunct pe educaţie, totodată, purtătoare de vorbe sterpe şi satrap cu subalternii domniei sale, ba director plin, dar interimar, cam patru luni, transferată tot la Craiova şi perdantă a unui concurs de revenire pe postul din educaţie la Gorj, de unde-i teroriza pe supuşi. Şi iar linişte. Controale de la ANP au mai existat şi anul trecut, fără urmări. Culmea este că, de prin luna mai, ANP a scăpat de chestorul dr. Ioan Băla. După plecarea lui, la Timişoara, nu s-a schimbat nimic. În sistem. Din surse demne de încredere aflăm că auditul din ANP s-a soldat cu un prejudiciu de 62 miliarde de lei vechi. Imputabili manageriatului defectuos al chestorului dr. Ioan Băla. Din păcate, raportul de audit a fost secretizat, în loc să fie sesizate organele de urmărire penală. Nici acum n-ar fi târziu şi sperăm ca Guvernul Ponta să-şi dovedească bărbăţia.Pe la puşcăria din Târgu Jiu lumea se pregăteşte de Bilanţul pe 2012, programat să aibă loc în cadrul unităţii. Sperăm că vom aduce la cunoştinţa Comisarului şef Marin Stancovici lucruri importante. Unele ştiute dar acoperite chiar de ANP. Despre ex-directorul Penitenciarului Târgu-Jiu, C. Bălă – pus la dispoziţie – ne pare rău dar a dat-o-n bară. Îşi dorea ca şi protejata lui de la Gorj, Raluca Niţoiu, să prindă un post de director pe educaţie măcar. La Penitenciarul de Maximă Siguranţă Craiova. N-a fost să fie, chit că urmărit penal de DNA, ale cărei acţiuni trenează şi graţie cărora e încă în libertate, n-ar fi fost cazul nici să participe la concurs. De unde-a ieşit şifonat rău, fiind respins la „interviu!”. Îi dăduseră lacrimile şi declara că se gândeşte să iasă din sistem.
Oricum, ne-am bucura şi noi ca reprezentanţi mass-media să fim invitaţi la Raportul de Bilanţ al Penitenciarului Târgu-Jiu – cârmuit de directorul ec. Ion Popescu. Dar parcă văd că ne vom trezi, în cel mai bun caz, cu un Comunicat de presă – bineînţeles, mincinos – cu „realizărili”, probabil la GAZ, pe 2012. Care cred ei că ar da bine. Sau, mai precis, ar pune gaz pe foc!
Ion Predoşanu
P.S. Nici Raportul FMI nu-i mai breaz. Fiind bazat pe erori. Guvernatorul României, Traian Băsescu, o fi auzit chestia asta oare? Că doar FMI şi ZEUS aveau dreptate până mai ieri! Din cauza lor a crescut ameţitor datoria externă a României (Ion Predoşanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here