La Parchetul Judeţean Gorj “cântă” Cocoş şi Teodorescu

984

Prim-procurorul adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj (PTG), Felicia Cocoş, şi procurorul Michaela Teodorescu sunt în cărţi pentru preluarea în interimat a postului ocupat până la începutul anului de prim-procurorul Gheorghe Focşan, spun surse judiciare. Ieri la Parchetul Judeţean era aşteptată numirea noului prim-procuror al instituţiei, din schema promovărilor fiind scoasă procurorul Cristina Ciobanu, purtătorul de cuvânt al PTG, “săpată” se zice pentru a nu deţine funcţia în cauză.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj va avea în scurt timp un prim-procuror interimar. Cel puţin asta se vehiculează în instituţie, chiar ieri fiind aşteptat documentul care le va urca pe “turla” instituţiei ori pe adjuncta Felicia Cocoş ori pe procurorul venit anul trecut de la Parchetul Târgu-Jiu, Michaela Teodorescu. Deşi am încercat să aflăm, telefonic, dacă documentul în cauză a ajuns la instituţia de justiţie, demersul nostru s-a lovit de ghinion, pentru a treia sau a patra oară prim-procurorul adjunct al PTG, Felicia Cocoş nefiind de găsit. Cea din urmă are şanse mari să ocupe, în interimat, locul lui Gheorghe Focşan, deşi un raport al Inspecţiei Judiciare o încriminase în ce priveşte managementul desfăşurat în fruntea Parchetului Judeţean, până la a i se cere destituirea din actuala funcţie. Cocoş a scăpat însă de măsura sancţionatorie, CSM stabilind, în ultima şedinţă, că Felicia Cocoş nu trebuie să-şi piardă postul în ciuda constatărilor Inspecţiei Judiciare după controlul de anul trecut. Şi Michaela Teodorescu are şansa ei, în timp ce procurorul Cristina Ciobanu ar fi fost “săpată” ca să nu mai acceadă în funcţia de prim-procuror, deşi postul este unul interimar.

Bocşan ar urma să revină la PTG
O schimbare semnificată ar urma să se petreacă şi la DNA Gorj. O dată cu numirea la DNA-ul regional de la Craiova a Florentinei Lungu, venită de la DIICOT, soarta instituţiei surori de la Gorj ar urma să se transforme şi nu pozitiv, spun aceleaşi surse judiciare. Din acest motiv, luna viitoare, procurorul Dumitru Bocşan, căruia i se finalizează atunci delegarea la DNA, ar urma să revină la Parchetul Judeţean. Nu se ştie ce se va întâmpla, în atare condiţii, cu şeful DNA Gorj, Cristian Bertha.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here