Iranul a lansat cu succes o rachetă cu rază lungă de acţiune

361
iran-rachete-lansare-400-x-300Forţele armate iraniene au efectuat cu succes, un tir de rachetă Shahab-3, cu raza de acţiune de 2.000 de kilometri, în cadrul unui exerciţiu, relatează postul de televiziune iranian în limba engleză Press-TV. Televiziunea iraniană a prezentat imagini de la lansarea rachetei, într-o regiune semideşertică.

„Conform comentatorului postului de televiziune, racheta Shahab-3 are o rază de acţiune cuprinsă între 1.300 şi 2.000 de kilometri.
Forţele armate iraniene au lansat cu succes o rachetă de tip Sejil, cu două trepte, cu o rază de acţiune de 2.000 de kilometri, în cadrul unui exerciţiu militar, relatează agenţia FARS şi postul de televiziune în limba engleză Press-TV”.
Pentru prima dată, Gardienii Revoluţiei au testat o rachetă cu două trepte utilizând combustibil solid, în timpul exerciţiilor militare”, a relatat agenţia FARS.
„Acest lucru arată sporirea capacităţii strategice şi preventive (a Iranului) pentru a face faţă oricărei ameninţări”, a adăugat FARS.
Hossein Salami, comandantul Forţelor aeriene ale Gardienilor Revoluţiei, armata ideologică a regimului, a declarat la Press-TV că racheta Sejil a fost testată în paralel cu lansarea rachetei Shahab-3, care are raza de acţiune tot de 2.000 de kilometri.
Cele două rachete sunt capabile să atingă teritoriul israelian, aflat la o distanţă de aproximativ 1.000 de kilometri.
Salami a făcut aceste declaraţii pentru presa iraniană de la locul de lansare a rachetelor.
Selecţie Daniela Scafeş

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here