Întrebăm şi noi, nu dăm cu parul – Ce–or zice ANP şi puşcăria Târgu-Jiu ?

275

N-aş vrea să mai cad în capcana altora, unde toată lumea bănuieşte pe toată lumea – Penitenciarul Târgu-Jiu de purtători de vorbe deocheate. Există persoane, probabil frustrate, ce se visează directori de penitenciar, loc ocupat de comisarul ec. Ion Popescu. Eu nu-l ştiu nici măcar la faţă pe domnul Filiş Jr., ci doar pe distinsul său tată şi poet talentat. Cu care mă văd din an în Paşti. Pe Raluca Niţoiu nu regret că n-am cunoscut-o. Nu ţinea conferinţe de presă şi nici nu răspundea la întrebările ce i se adresau ca Purtător de cuvânt. Ca persoană încă liberă şi independentă, îmi pot permite să dorm acasă şi să mă văd cu cine doresc. Iată de ce prefer să adresez câteva întrebări în scris ANP-ului şi conducerii penitenciarului Târgu-Jiu, în speranţa că voi primi răspunsuri.

Sancţionarea prin avansare !
Dacă nu mă-nşeală memoria, deşi documentul a fost văzut, prin luna noiembrie 2011, Florin Şerpe, unul dintre directorii generali ai Autorităţii Naţionale a Penitenciarelor(ANP), l-a trimis la Comisia de Disciplină din ANP pe actualul director al Penitenciarului Târgu-Jiu, Comisar ec. Ion Popescu. Pentru management defectuos.
De atunci, în mod cu totul şi cu totul curios, nu se mai ştie ce s-a întâmplat cu acest Dosar înaintat de către ANP către Ministerul de Justiţie. Dacă ar fi să ne dăm cu presupusul, pe atunci ca director general la ANP deţinea hăţurile Chestorul dr. Ion Băla, om „de bine” cu anumiţi protejaţi ai săi. De regulă, portocalii! Dar imediat, ca o culme a dreptăţii, directorul adjunct pe probleme administrative ec. Ion Popescu a fost promovat director plin al Penitenciarului Târgu-Jiu. Trag nădejdea că ne va trimite ANP o copie după acea sesizare, ca să nu-i spunem altfel, că drept la replică a izbutit să ne expedieze şi a apărut. Sau, cine ştie, ne-ar putea lămuri chiar directorul ec. Ion Popescu, dacă este aşa cum credem noi. Adică, o persoană integră şi care nu e dator profesional şi moral la nimeni.
Bănuim că directorul ec. Ion Popescu n-a fost trimis la Comisia de Disciplină pentru că întârzia la serviciu, mai ales că la acea dată deţinea funcţia de director economic. Iar, de regulă, contabilii au treabă multă şi numai domnia sa ştie cum de n-a semnat niciun act sau document referitor la Programul POSDRU. În care-şi rupseseră gâtul directorul Constantin Bălă şi directorul adjunct pe Educaţie Daniel Lăzăroiu, iar vreo 8 sau 10 angajaţi ai Penitenciarului Târgu-Jiu au rămas cu anatema de urmăriţi penal. În baza Dosarului întocmit de DNA Gorj.

La Famiglia din Puşcărie
Să ne picaţi cu ceară şi n-avem idee cum se fac avansările la penitenciarul Târgu-Jiu. Deşi este greu, mai ales că mulţi sunt neamuri, fiice de foşti directori, naşi şi fini din belşug.
Mă rog, numai domnul director ec. Ion Popescu ne-ar putea spune – evident, dacă ar vrea – şi cum de i-a acordat calificativul Excepţional subalternei domniei sale Angela Popescu – Comandantul Secţiei unde s-a spânzurat un deţinut în noaptea de Învierea Domnului, în 2012. Şi, colac peste pupăză, în aceeaşi ogradă păstorită de doamna Angela Popescu şi-a mai făcut un alt deţinut ditamai magazinul în cameră. La magazinul respectiv, unul foarte bine aprovizionat şi la mare concurenţă cu punctul alimentar din incinta Puşcăriei, descoperindu-se zeci de telefoane mobile. Că despre realizarea unor filmuleţe prezentate recent de către presa locală, tot cam pe-acolo, nici nu îndrăznim să amintim.

Întrebare cu schepsis!
Sigur, întrebarea cea mai importantă este ceva mai complexă: „Cine are interes să o promoveze cu orice preţ pe Angela Popescu şi de ce?” La ea s-ar putea să ne ajute şi directorul Ion Popescu, dar şi ANP. Noi, naivii, mai aşteptăm. În speranţa că n-am deranjat pe nimeni, am îndrăznit să ne manifestăm nişte nedumeriri. Punând câteva întrebări. Doar n-am dat cu parul!
Ion Predoşanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here