Inna şi echipa ei, cutremuraţi puternic în Mexic

412

cutremur mexicUn cutremur puternic de 7,4 pe scara Richter a lovit Mexicul.

Seismul a avut loc la ora 12.02 (20.02, ora României), la o adâncime de zece kilometri, în regiunea mexicană Guerrero, potrivit Institutului American de Fizică a Pământului. cutremur-mexic.Autorităţile au evacuat mai multe oraşe, din cauza replicilor puternice care au urmat.

 

Cântăreaţa Inna şi echipa ei se afla la etajul 23 al unui hotel din Mexico City în momentul în care s-a produs cutremurul. „Eram în restaurant alături de colegii mei şi am simţit la un moment dat că dansează hotelul cu noi. Nu am ştiut ce să facem exact. Mai apoi, a început alarma, a început să se stingă luminile şi atunci am ştiut exact că trebuie să coborâm repede în stradă”.

cutremur-mexic-1Preşedintele Felipe Calderon a susţinut o conferinţă de presă pentru a calma miile de persoane aflate pe străzile din capitala Mexicului.

Din cauza seismului, liniile de telecomunicaţii au fost întrerupte, iar numeroase imobile din cartierele vechi ale capitalei s-au prăbuşit.

Oamenii de ştiinţă au explicat de ce nu există pagube majore în urma unui seism atât de puternic: „Acesta a fost un cutremur de subducţie şi a avut loc la o adâncime mare. Dacă un seism de 7.4 ar fi lovit oraşul, acesta ar fi cauzat pagube extraordinare”. Până la acest moment, nu au fost raportate victime sau daune majore, iar autorităţile nu au emis alertă de tsunami.

Selecţie realizată de Daniela Scafeş

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here