Informatorul îşi pierde părul, dar năravul ba

423
ionel dragomir1Am urmărit cu atenţie prestaţiile televizate ale d-lui Băsescu Traian din ultima vreme. Paradoxal, am avut sentimentul că ascult un agent (informator) al perenei Securităţii, pregătit temeinic pentru a intoxica şi manipula cu neruşinare opinia publică. În fapt, dl.Băsescu a încercat să mascheze un act ilegal, de poliţie politică, pe care S.R.I l-a săvârşit împotriva M.I., a Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă din structura acestui minister.

Monitorizarea conducerii structurii M.I. de către S.R.I. la ordinul “agentului” Băsescu a fost o ilegalitate. Legea Siguranţei Naţionale prevede în mod clar cum se realizează acest lucru şi de către cine, protecţia datelor şi informaţiilor clasificate în cadrul M.Ap.N. şi M.I. Orice scurgere de informaţii secrete din cadrul acestor ministere nu este în competenţa S.R.I. pentru a o verifica şi documenta. Ordinul agentului Băsescu a fost ilegal şi reprezintă un abuz de funcţie. Mă întreb, de ce nu a luat aceleaşi măsuri S.R.I. şi în cazul scurgerilor de informaţii din Parlamentul României, sau când în Parlament au avut loc interceptări ilegale ale şedinţelor unor Comisii, sau în cazul scurgerilor de informaţii de la D.N.A. În acest ultim caz s-au scurs către presă informaţii clasificate strict secrete şi anume redările unor înregistrări ambientale şi ale unor convorbiri telefonice. De asemenea, de ce nu s-au sesizat S.R.I. şi agentul Băsescu la scurgerile de informaţii din cadrul S.I.E.? Vă răspund eu, pentru că aceste instituţii, M.Ap.N., M.I. şi S.I.E. au propriile structuri de protecţie constituite conform legii şi S.R.I. nu este autorizat de lege să se amestece în protecţia datelor şi informaţiilor clasificate ale acestor instituţii.

În altă ordine de idei, dacă S.R.I., în urma monitorizării, a constatat că sunt scurgeri de informaţii clasificate din cadrul D.G.I.P.I. a M.I. către persoane neautorizate şi a documentat aceste infracţiuni, de ce nu a sesizat parchetul pentru a începe urmărirea penală? Din ceea ce a spus “agentul” Băsescu rezultă că au fost identificate scurgeri de informaţii clasificate, precum şi persoanele implicate în aceste activităţi profund ilegale, mai precis, este vorba despre infracţiuni grave pedepsite de codul penal. Dl. Băsescu ne spune că persoanele implicate au fost îndepărtate din sistem, din D.G.I.P.I. Oameni buni, în ce lume trăim, dacă acele fapte au existat, atunci ele sunt infracţiuni grave, de ce nu s-au luat măsuri în consecinţă? Vă răspund tot eu, pentru că nu există nicio probă, pentru că totul este o făcătură a preşedintelui. Un act de poliţie politică. A acţionat la fel ca în cazul meu, îndepărtând nişte oameni din funcţii fără a avea nicio probă, numai pentru că i-a suspectat că ar fi făcut ceva. Oamenii politici trebuie să înţeleagă că dacă nu-l stopează acum pe Băsescu şi poliţia politică aplicată de S.R.I. şi S.I.E., mâine va fi prea târziu. Cu toţii vor fi victime ale acestor abuzuri. Ar trebui să se facă un control real şi eficient al acestor servicii şi o analiză meticuloasă asupra modului în care au fost atrase de către Băsescu în aceste acţiuni de poliţie politică. Preşedintele ţării şi P.D.L. trebuie să înţeleagă că peste câţiva ani nu vor mai fi la putere, dar au creat precedente foarte periculoase prin amestecul serviciilor şi procurorilor în viaţa politică. Nu este democratic şi spre binele ţării (pe acest lucru se bazează şi “agentul” Băsescu), dar mi-aş dori ca după ce nu vor mai fi la putere să fie trataţi la fel ca victimele lor : anchetaţi în arest câţiva ani, apoi eliberaţi.
În încheiere aş vrea să transmit “ fratelui” George Maior ( frate de şorţuleţ) că totuşi rachetele second hand Hawk, achiziţionate de la olandezi, nu sunt nici pe departe superioare celor de tip Volhov. Oare ce legătură să fie între un director S.R.I. şi achiziţionarea de rachete antiaeriene (SAM) de către M.Ap.N.? Aşteptăm o explicaţie de la ,,fratele Maior” şi „interesele” sale prin Olanda şi de peste Ocean.
Col.(rez.) Dragomir Ionel

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here