Independentul Cioloş, dependent de Bruxelles şi Iohannis!

494

Ceea ce părea un tehnocrat, în vremea nominalizării sau desemnării sale la funcţia de prim ministru, un şef de Guvern care măcar va consulta partidele politice parlamentare, rămâne o simplă himeră, doar o părere neacoperită în fapte. Deocamdată, Dacian Cioloş se arată a fi un autocrat. Vreo patru secretari de stat de bun simţ, făcând parte din ALDE, şi-au dat demisia înainte de a fi înlocuiţi – aşa cum era de aşteptat – lăsând locurile goale.
Dacă promisese – pe vremea când avea nevoie de voturile parlamentarilor din toate partidele că va promova competenţa – nu înseamnă neapărat că Dacian Cioloş se va ţine şi de cuvânt. A chemat de la Comisia Europeană funcţionari ştiuţi de el şi i-a instalat fără să mai fie nevoie de profesionalism. Tot la fel a comis-o şi cu ministresa Justiţiei – Raluca Prună, înalt funcţionar al Comisiei Europene -, care şi-a luat concediu de la Bruxelles ca să mai facă un ban grămadă în Cabinetul Cioloş.
De tot râsul este şi obligarea tuturor miniştrilor săi să dea o declaraţie pe proprie răspundere că nu au făcut parte din servicii secrete şi nici nu fac. Să i-o spună lui Mutu!!! Cum să fie posibil ca ambasadorul României la Londra, Mihnea Motoc, să nu fi dat cu subsemnatul măcar la SIE! Şi, oricum, nu e singurul caz cu necaz. Dar cum miniştrii Apărării din ţările membre NATO au de semnat şi cu Alianţa Nord Atlantică documente secrete, mai înţelept ar fi fost s-o lase mai moale. Domnul Dacian Cioloş. Care crede că interesează pe cineva faptul că este creştin ortodox şi mai puţin salariile bugetarilor ori pensiile.
Totuşi, prin satele de unde s-au născut domnia sa, dar şi răposatul Iuliu Maniu – fost prim ministru al Regatului României, în mai multe rânduri, pare-mi-se greco-catolic dar şi agent al serviciului secret britanic MI 6. Se poartă încă oamenii cu două feţe. În ceea ce-l priveşte pe Dacian Cioloş e suficient să amintim că are un socru francez, cu rang mare în serviciile secrete ale Franţei.
Aşa că, oricum am da-o, primului ministru nu-i putem cere să servească interesele României mai presus de cele ale Comisiei Europene şi ale Franţei. Başca faptul că el a ajuns prim ministru graţie intervenţiilor celor de la Bruxelles, profitând de groaznicul accident de la Colectiv Club, şi abia mai apoi ale preşedintelui Klaus Iohannis. Ex-primarul de Sibiu îndeplinind numai rolul de curea de transmisie. Şi nimic mai mult. Ştie domnia sa de ce! Că doar şi la alegerea sa ca preşedinte au primat interesele externe. În niciun caz ale României!
ION PREDOŞANU

2 COMENTARII

  1. Teoria conspiratiei in fiecare editorial . Nu v ati plictisit ? Oare ministrii PSD nu erau la randul lor agenti SIE , SRI , MI 6, CIA , FBI ori ai MS Regele Cioaba ? Despre coruptia generalizata din institutiile publice din Gorj de ce nu faceti editoriale ? Ca e materie prima ,,,,,cacalau .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here