Independentul Călinoiu, la discuții cu clienții și vânzătorii din Târgu de Mașini

709

Ion Călinoiu, candidat independent pentru Camera Deputaţilor, s-a întâlnit, joi, cu alegătorii în Târgul de Maşini “Succes”, din municipiu. Discuţiile purtate au fost legate de preocupările reale ale oamenilor. Una dintre ele este legată de fenomenul dramatic al migraţiei forţei de muncă. Ion Călinoiu le-a spus oamenilor că această problemă gravă este una dintre preocupările majore pe care le are, ca viitor parlamentar.
Ion Călinoiu le-a precizat cetățenilor că, prin natura activităţii sale în administraţie, a fost în permanent contact cu sistemul de învăţământ, fapt care l-a ajutat să cunoască în amănunt problemele acestuia. Ca urmare, de pe poziţia de cunoscător al acestor disfuncţionalităţi, a pregătit şi va lansa spre dezbatere un alt proiect legislativ, menit să echilibreze deficitul dintre cererea de forţă de muncă calificată şi lipsa unor programe adecvate, care să pregătească tineri pentru meserii sau să reuşească o reconversie reală pentru cei care doresc să înveţe şi să practice o altă meserie decât cea pentru care nu mai au oferte de muncă.

Pentru alte probleme ridicate de către cetăţeni, cum ar fi nemulţumirile cu privire la câinii comunitari, sau la parcările aglomerate din cartierele din Târgu Jiu, Ion Călinoiu le-a promis cetăţenilor că va transmite doleanţele lor celor în măsură să găsească soluţii, respectiv reprezentanţilor Primăriei Târgu Jiu.
În 25 noiembrie, începând cu ora 08.00, candidatul independent Ion Călinoiu se va afla la Logreşti, la Târgul Săptămânal, pentru a se întâlni cu alegătorii, iar de la ora 11. 00 se va afla la Târgu Cărbuneşti, unde, de asemenea, va fi printre cetăţeni.
M.P.

Proiecte importante pentru Gorj
În calitate de deputat de Gorj, Ion Călinoiu va iniția PROIECTUL, denumit “ÎNVĂŢĂMÂNUL VOCAŢIONAL- PRIORITATE ŞI NECESITATE”, care va readuce şcolile de meserii pe loc prioritar în România. În afară de programe simple şi clare, în care deprinderile practice şi creative vor avea rol determinant, vor fi propuse măsuri concrete prin care calificarea, recalificarea profesională, precum şi integrarea pe piaţa locală a muncii vor fi reglementate şi urmărite cu prioritate.
Deplasare targ auto Ion Calinoiu (4)Astfel, PROIECTUL va propune:
– măsuri de relaxare fiscală pentru angajatorii care vor alege să integreze tineri absolvenţi sau persoane recalificate,
– amendarea Legii achiziţiilor publice, astfel încât firmele care prezintă dovada că au angajat tineri calificaţi sau persoane recalificate să obţină un punctaj suplimentar în procedura de selectare pentru contractele cu statul
– sprijin concret acordat absolvenţilor sau persoanelor recalificate care îşi doresc să-şi deschidă mici afaceri locale, în care să-şi practice meseriile învăţate, inclusiv privind accesarea de fonduri europene, individual sau în asociere.
Acestea sunt doar câteva dintre măsurile acestui proiect, el urmând să fie dezvoltat, pe larg, într-o intervenţie destinată special acestui subiect, pe canalele de comunicare disponibile, în următoarele zile.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here