Îndemnați să ridice pastilele cu iod

740

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, îi îndeamnă pe românii cu vârsta sub 40 de ani să-și ridice pastilele de iodură de potasiu.
„Distribuția pastilelor e perfect funcțională. Îndemn pe toată lumea, pe toate persoanele de până la 40 de ani, să se prezinte cât mai repede la medicul de familie de la care trebuie să primească prescripția pentru pastilele de iodură de potasiu”, a spus luni Rafila.
Sunt 2.500 de farmacii în toată țara în care se găsesc aceste pastile, iar oamenii le pot ridica gratuit, pe baza rețetei. Numai în Gorj sunt peste 40 de farmacii, cele mai multe în municipiul Târgu-Jiu.
Întrebat dacă există cerere pentru pastilele de iod, Rafila a răspuns: „Există cerere mai mare, mai mică, Nu știu să vă spun. Dar acum, probabil că pe măsură ce lucrurile se tensionează în Ucraina, e posibil ca cererea să crească. Dar medicii de familie trebuie să elibereze o prescripție celor care trebuie să primească iodura de potasiu”.
Pastilele de iodură de potasiu trebuie luate doar de cei cu vârste sub 40 de ani, în cazul unui accident nuclear, în termen de 24 de ore de la producerea acestuia.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here