Incendiu, în centrul municipiului Târgu-Jiu

261

Un puternic incendiu a distrus ieri noapte acoperişul unei case situată chiar în centrul municipiului Târgu-Jiu, în apropierea sediului Clubului Pandurii. Din fericire, pompierii au intervenit la timp şi au reuşit să stingă flăcările înainte ca acestea să se extindă şi să cuprindă şi locuinţele din apropiere.

Trei autospeciale cu apă şi spumă, o autospecială de lucru la înălţimi şi un echipaj SMURD, încadrate cu 5 ofiţeri şi 20 subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Târgu-Jiu, au intervenit în noaptea de sâmbătă spre duminică pe strada Victoriei din municipiu, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la acoperişul unei case. Din cauza observării târzii a incendiului, precum şi a densităţii foarte mare a materialelor combustibile (lemn uscat şi deşeuri), incendiul a cuprins în întregime acoperişul casei. Deşi se ştia că în casă nu se află nimeni, pompierii au găsit un bărbat dormind în mansarda clădirii. Acesta a fost evacuat la timp, înainte să se intoxice cu fum, nefiind nevoie de îngrijiri medicale.
„Am fost solicitaţi să intervenim să stingem un incendiu izbucnit la acoperişul unei case din centrul municipiului Târgu-Jiu. La faţa locului s-au deplasat trei autospeciale cu apă şi spumă din cadrul Detaşamentului de Pompieri Târgu-Jiu şi un echipaj SMURD. În momentul în care au ajuns echipajele la faţa locului au constatat că incendiul se manifesta la acoperişul casei de locuit. Este vorba de o casă naţionalizată, nelocuită. Cu toate acestea colegii au intervenit pentru evacuarea unei persoane care se afla acolo la momentul incendiului”, a declarat Mihai Avramescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Gorj. În urma incendiului, care a avut drept cauză probabilă „flacăra – focul deschis în spaţii închise”, au ars elementele combustibile ale acoperişului casei de locuit construit din lemn cu învelitoare din tablă pe cca. 650 mp. Intervenţia pompierilor a durat aproximativ două ore şi jumătate.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here