Încă un joc politic pentru Colegiul 1 de Senat! – Consilierii USL cer demiterea viceprimarului din Peştişani

259

Comuna Peştişani va intra din nou în centrul unui scandal politic asta după ce, în lipsa primarului arestat Florin Pavel, cinci dintre consilierii locali ai USL, vor cere, în viitoarea şedinţă de Consiliu Local(CL), alegerea unui alt viceprimar al localităţii. Practic, cei cinci consilieri au redactat deja un proiect de hotărâre şi o expunere de motive prin care vor cere vineri sau cel târziu luni convocarea unei şedinţe de CL pentru demiterea, de urgenţă, a vicelui PPDD, Pantelimon Tivig. Consilierii nu îl mai vor, oficial, pe Tivig pentru că acesta nu ar răspunde solicitărilor cetăţenilor, în locul acestuia dorindu-se promovat penelistul Ilie Fuiorea, fostul administrator al SC Util Bonus Peştişani. De fapt, însă, jocul pare altul, strâns legat de bătălia PPDD-USL pentru Colegiul 1 de Senat.

Consilierii USL: Gheorghe Ciolofan, de la PSD, Cornel Nicolcioiu(Garincea) de la PNL, Ion Poenaru de la PSD, Vasile Turtoi de la PSD şi Ilie Fuiorea de la PNL sunt semnatarii proiectului de hotărâre care va aduce la cârma Primăriei Peştişani un liberal vice, şi totodată, un primar interimar de la PNL. Schimbarea se vrea tocmai înainte de debutul campaniei electorale, USL-ul nedorind ca PPDD-ul să cucerească cumva Colegiul 1 de Senat, unde se vrea deputat Dian Popescu, în detrimentul prim-vicelui PPDD Gorj, Ilie Petrescu. De altfel, Gorjeanul a anunţat în numărul trecut că se discută, printre politicieni, de existenţa unor adevărate jocuri pentru îndepărtarea lui Petrescu de pe Colegiul 1 de Senat, Marin Condescu şi PSD, după cum se vede, dorindu-l deputat aici, cu orice preţ, pe liberalul Dian Popescu. Asta, în condiţiile în care, Popescu este urmărit penal tocmai pentru o lucrare plătită anticipat de Primăria Peştişani, iar primarul liberal, Florin Pavel, se află după gratii şi pentru această lucrare.

Motive plauzibile sau nu?!
Consilierii în cauză nu fac însă majoritate, la prima vedere, pentru a-şi duce proiectul de hotărâre la final, în CL fiind 13 membri. Există posibilitate însă ca, alături de cei 5 de la USL, să voteze în CL şi cei doi consilieri de la PRM, adică Constantin Fuiorea şi Ovidiu Gelatu. Astfel, cu cinci plus doi consilieri, USL plus PRM va putea alcătui noua majoritate şi schimba, fără greţuri, viceprimarul devenit primar interimar după suspendarea din funcţie a lui Pavel. PDL-ul mai are 4 consilieri şi PPDD-ul 2. Preşedintele de şedinţă este tocmai Constantin Fuiorea, astfel că proiectul va fi trecut pe ordinea de zi fără probleme, în ciuda unui potenţial refuz a lui Tivig. Să nu uităm că la alegerea lui Tivig, peremistul Fuiorea a votat cu USL-ul, împotriva actualului vice.
Proiectul de hotărâre privind schimbarea lui Tivig a fost înregistrat, ieri, la Primăria Peştişani. Motivele schimbării sunt legate de aşa-zise nepercutări cetăţeneşti ale vicelui Tivig care s-au adunat, coincidenţă, tocmai înainte de debutul campaniei electorale pentru alegerile parlamentare.

Tivig nu a plătit încă lucrările făcute de Maserati
În acest context, pare imposibil ca schimbarea lui Tivig ca şi dorinţa USL de a promova un nou vice liberal să nu fie cunoscută şi aprobată de liderul PNL Gorj, Dian Popescu. De altfel, Popescu este direct interesat de punerea aici a unui subaltern de partid, deoarece actualul vice nu a aprobat încă acordarea banilor pentru lucrările prestate în ultima perioadă de SC Maserati SRL din Ţicleni, firmă care îi aparţine, la Baza Sportivă numită şi “Pavel Arena”.
Tivig a anunţat, de fapt, recent, că SC Maserati i-a cerut în scris să îi aprobe acordarea banilor pentru lucrările la Baza Sportivă din apropiere de Frânceşti, iar acesta nu a percutat. Tivig a menţionat că nu dă niciun ban către Maserati până când nu se face o recepţie a lucrării care să stabilească suma care ar trebui achitată de Primăria Peştişani acestei societăţi.
Să nu uităm că sub presiunea anchetei procurorilor de la Parchetul Judeţean Gorj, Maserati, firma fraţilor Popescu, a grăbit lucrările la Baza Sportivă, fără să recupereze plusul de construcţie făcut, pe lângă banii luaţi anticipat de la Florin Pavel. Cum campania electorală bate la uşă, iar Dian Popescu este candidat pe Colegiul 1 de Senat, Colegiu care cuprinde şi Peştişaniul, candidatul are nevoie de bani. Astfel, dacă Dian l-a sprijinit financiar, într-o campanie electorală, pe liberalul Florin Pavel, motiv pentru care este urmărit penal pentru dare de mită, acum acesta are nevoie de bani de la Primăria Peştişani pentru propria sa campanie electorală.

Perdanţii jocurilor din Peştişani: Petrescu şi Ruşeţ
Şi astfel dacă la Primăria Peştişani se schimbă decidentul, adică primarul interimar, cu un liberal, cei care vor avea de suferit în campania electorală sunt tocmai contracandidaţii lui Dian Popescu. Mai precis este vorba despre Ion Ruşeţ, senator pe Colegiul 1 de Senat, candidat PDL pentru un nou mandat şi Ilie Petrescu, potenţial candidat PPDD pe acelaşi colegiu(asta dacă nu va fi răzgândit să candideze).
Cei doi sunt văduviţi, din start, la Peştişani, loc în care Dian Popescu încearcă să pună monopol electoral liberal. “Dian forţează dar nu cred că are vreo şansă să ne schimbe vicele la Peştişani”, spune, credul, Petrescu care mizează că USL-ul nu are majoritate la Peştişani.

Tivig: “Proiectul pentru demiterea mea s-a înregistrat”
Viceprimarul PPDD din Peştişani, Pantelimon Tivig, a recunoscut ieri că cei cinci consilieri USL sunt semnatarii hotărârii de CL în cuprinsul căreia se cere destituirea sa. Tivig menţionează că documentul s-a înregistrat dar motivele cuprinse în acesta sunt total rupte din context. “Mi se reproşează că am schimbat programul medicului veterinar şi că am ţinut la uşă un medic, în timp ce în birou aveam opt oameni. Şi aceste motive sunt câteva dintre multele ieşite din comun pentru care mi se cere schimbarea. Eu mi-am făcut treaba în mandatul meu de viceprimar dar, se pare, că încurc jocurile unora”, a declarat vicele Tivig care nu neagă jocul pentru Dian Popescu a cărui victimă, este posibil, să cadă el.
În ce priveşte şedinţa de Consiliu Local Peştişani, aceasta va avea loc săptămâna viitoare.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here