În următorul deceniu, el va conduce China

478

China şi-a ales noul conducător pentru următorul deceniu. Xi Jinping, actualul vice-preşedinte al Chinei, a fost desemnat în cadrul Congresului Partidului Comunist chinez şi îl va înlocui pe Hu Jintao în funcţia de preşedinte al republicii populare.

În prezent, Xi Jinping este membru al Comitetului Permanent al Biroului Politic, membru al Comitetului Central al PCC şi vicepreşedinte al Comisiei Militare Centrale. Conform procedurilor, transferul de putere va fi confirmat în cadrul Sesiunii anuale a Conferinţei Consultative Politice Populare a Chinei, care va avea loc în primăvara anului viitor.

Xi Jinping a fost consacrat în funcţie joi, la o zi după încheierea Congresului, un eveniment difuzat în direct de televiziune pentru 1,3 miliarde de chinezi.

Xi Jinping este considerat mai amabil, nu total lipsit de jovialitate şi mai relaxat la televiziune.  Însă, dincolo de faţadă, acest bărbat rămâne, în mod fundamental, o enigmă. Unii experţi îl consideră un conservator lipsit de charismă, lucru care nu schimbă cu nimic cursul actual. Deţine o avere ce însumează câteva sute de milioane de dolari.

Selecţie realizată de Daniela Scafeş

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here