În dosarul bebeluşului Diaconescu – Plângere penală pentru ucidere din culpă pentru personalul medical al Spitalului Judeţean

365

Avocaţii bucureşteni de la “Bărcan, Winzer & Asociaţii”, care îi reprezintă pe soţii Diaconescu, al cărui bebeluş a decedat în februarie, la câteva zile de la externarea din Spitalul Judeţean din Târgu-Jiu, au făcut o plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu. Avocaţii, specializaţi în cazuri de malpraxis, au solicitat procurorilor tragerea la răspundere penală a întregului personal medical implicat în gestionarea acestui caz medical, pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă, cu obligarea acestora, în solidar cu Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, la plata către familia Diaconescu a unor despăgubiri.

“Bărcan, Winzer & Asociaţii”, societate civilă de avocaţi, a anunţat oficial, ieri, implicarea profesională, PRO BONO, în gestionarea dosarului de malpraxis medical, constituit pe rolul instituţiilor penale şi civile din Târgu-Jiu, ca urmare a decesului, în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, a copilului nou-născut în familia Diaconescu. Echipa de avocaţi este coordonată de Cristan Winzer, avocat Partener şi coordonator al Departamentului de Drept Penal şi Cristian Bărcan, avocat Partener şi coordonator al Departamentului de Dreptul Malpraxisului Medical/ Drept Medical şi al Sănătăţii.
“În urma analizelor efectuate în cadrul Casei noastre de avocatură de către avocaţii specializaţi în cauze de acest gen şi colaboratorii noştri permanenţi, experţi medico-legali, au rezultat indicii clare privind săvârşirea unor grave erori medicale în cazul nou-născutului(n.r. familiei Diaconescu), apte să conducă la decesul său”, a declarat avocatul, Cristian Bărcan.

Avocaţii au identificat carenţe în actul medical
De altfel, “Bărcan, Winzer & Asociaţii” a demarat deja procedurile specifice, asigurând reprezentarea familiei Diaconescu, atât în raporturile cu Colegiul Medicilor şi I.N.M.L., cât şi în cele cu organele de cercetare şi urmărire penală.
“S-a procedat deja la redactarea şi înaintarea către Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu a unei plângeri penale prin intermediul căreia s-a solicitat tragerea la răspundere penală a întregului personal medical implicat în gestionarea acestui caz medical, pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă, cu obligarea acestora, în solidar cu Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, la plata către familia nou-născutului decedat a unor despăgubiri”, declară şi avocatul Cristian Winzer.
Principalele probleme identificate de echipa de avocaţi şi experţi medico-legali din cadrul “Bărcan, Winzer & Asociaţii” privesc nerespectarea de către personalul medical a măsurilor de prevedere pentru exerciţiul profesiei lor şi a dispoziţiilor legale aplicabile în materie, cauzând decesul nou-născutului.

Soţii Diaconescu vor să se facă dreptate
Reamintim că luna trecută, Eduard Diaconescu şi Maria Cerasela Diaconescu, părinţii bebeluşului decedat la Spitalul nr. 1 din Craiova, la zece zile de la naşterea efectuată la Târgu-Jiu, au precizat că nu renunţă la intenţia, anunţată odată cu moartea copilului, de a cere socoteală medicului care, în opinia lor, s-ar face vinovat de malpraxis. Acuzele părinţilor s-au îndreptat, în primă fază, către medicul pediatru Elena Iliescu, doctoriţa fiind cea care a supravegheat bebeluşul pe timpul internării, după ce a fost adus pe lume, la spitalul din municipiu.
Părinţii au avut permanent convingerea că bebeluşul lor a făcut un accident cerebral pe timpul în care a fost internat în secţia de neonatologie a Spitalului Judeţean din Târgu-Jiu, lucru de care nu au fost informaţi de personalul medical al secţiei. De altfel, copilului i s-a administrat pe timpul internării un tratament neobişnuit pentru un bebeluş sănătos şi, de asemenea, i s-a făcut o radiografie fără ca mama să fie înştiinţată în acest sens. Băieţelul adus pe lume de tânăra mămică de 21 de ani, pe 22 ianuarie, a luat nota 9 la naştere, notă maximă pentru un bebeluş născut prin cezariană. Acesta avea 3.200 de grame şi 51 de cm la naştere. A decedat însă zece zile mai târziu la spitalul din Craiova. Medicii din Târgu-Jiu au susţinut că pe timpul internării în această unitate medicală acesta ar fi fost sănătos. Părinţii spun însă contrariul.
Anamaria Stoica
Cine sunt cei de la “Bărcan, Winzer & Asociaţii”

“Bărcan, Winzer & Asociaţii” este o societate de avocatură creativă prin excelenţă, dinamică şi cu reputaţie profesională desăvârşită, fondată de către avocaţii Cristian Bărcan şi Cristian Winzer.
Implicată în gestionarea unor cauze complexe în variante domenii ale dreptului, “Bărcan, Winzer & Asociaţii” este singura Casă de avocatură care are un departament
renumit de avocaţi specializaţi în gestionarea cazurilor având ca obiect erori profesionale săvârşite în exercitarea actului medical sau medico-farmaceutic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here