În 15 ore / Două persoane recuperate din munţi de către salvamontiştii gorjeni

460

Salvamontiştii gorjeni au intervenit marţi seara pentru recuperarea unei persoane accidentate în munţii Vâlcan. În următoarele ore au fost din nou solicitaţi pentru recuperarea unei femei rătăcite în Masivul Mehedinţi. Ambele operaţiuni s-au încheiat cu succes.

Nici nu a început iarna şi deja numărul solicitărilor primite la Salvamont Gorj a început să crească. În doar 15 ore, salvatorii montani au intervenit la două cazuri, la primul au participat marţi seara, iar la următorul în dimineaţa zilei de miercuri. “Acţiunea salvamontiştilor gorjeni în partea nordică a Masivului Mehedinţi, în zona Plaiul Mileanu, a vizat recuperarea şi salvarea unei persoane cu probleme medicale aflată într-o zonă izolată, fără posibilitate de acces auto. Femeia, în vârstă de 56 de ani, din Călugăreni, comuna Padeş, a fost recuperată, transportată cu o targă specială în codiţii de relief accidentat şi strat de zăpadă proaspăt căzut, şi predată ambulanţei în zona lacului Valea Mare. Acţiunea a durat aproape cinci ore, accesul pe drumurile de munte fiind îngreunat de stratul de zăpadă aşternut, de copacii căzuţi ce blocau drumul, iar locul în care se afla victima fiind la distanţă mare de locul unde se termina calea de acces auto. Aceasta a fost a doua acţiune a echipei Salvamont Gorj din ultimele 15 ore, seara trecută acţionând alături de echipajele Serviciului de ambulanţă şi cele ale SMURD pentru salvarea unei persoane accidentate în munţii Vâlcan”, a explicat Sabin Cornoiu, directorul Salvamont Gorj.
salvamontCa de fiecare dată, salvamontiştii gorjeni au dat dovadă de o excelentă capacitate de intervenţie în salvarea montană, iar astfel de acţiuni nu pot decât să confirme colaborarea şi buna coordonare pe perioada derulării acţiunii de salvare între structurile implicate 112, SMURD, Ambulanţă şi Salvamont.
De menţionat este faptul că la aceste prime două acţiuni s-au realizat comunicaţiile prin terminalul “112-Salvamont”, realizat săptămâna trecută de către Serviciul de Telecomunicaţii Speciale Gorj şi ISU Gorj, doar judeţul nostru şi Bihorul reuşind să implementeze acest sistem ce permite conectarea salvatorilor montani direct la persoana care emite apelul de urgenţă.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here