Imunitatea portocalie apără haosul din Prefectura Gorj

418

foto predo 2La fel ca-n fabula unde se spune că dreptatea-i doar pentru căţei, nici legile ţării şi austeritatea nu-i pentru oricine. Se reduc salariile bugetarilor cu 25%? Ei şi ce! La Prefectura judeţului Gorj s-au inventat primele de vacanţă şi, astfel, câştigurile sunt mai mari decât pierderile cerute de Guvernul Boc 5 la nivelul tuturor bugetarilor.

Autorul brevetului de invenţie privind anularea pierderilor la salariu impuse de Guvernul Boc 5 şi acceptate de FMI, nimeni altul decât prefectul judeţului, Liviu Andrei. Care, evident, s-a pus cap de listă şi a devenit posesorul celei mai mari prime de vacanţă. După principiul cine împarte, parte-şi face!

Nici disponibilizările, reangajările şi concursul controversat nu-i sunt străine aceluiaşi inventator de giumbuşlucuri. Şi ca haosul să fie cât mai mare, se pot angaja şi pot participa la concursuri oameni anchetaţi de DNA. Cu condiţia să fie purtători de carnet ai partidului-stat ori simpatizanţi sau cotizanţi ai acestuia. Doar şi Ionel Manţog sau Marin Condescu au dosare, pe la DNA şi prin alte părţi, blocate. La fel ca la nivel central, există parcă o imunitate de care beneficiază doar portocaliii!

Institutul Naţional de Statistică Economică – INSE – (şi asta-i tot instituţie bugetară extrem de portocalie, se-nţelege!) dă comunicate din care reiese că Guvernul Boc 5 menţine pensiile îngheţate şi îşi respectă angajamentul (faţă de FMI!) de a concedia încă 90.000 de bugetari. Dar, atenţie! Preşedintele PDL, unul şi acelaşi personaj deocheat numit Emil Boc, aflat temporar pe post de prim ministru, a dat sfoară-n ţară că nu trebuie daţi afară, adică disponibilizaţi, cei cu carnet de membru al partidului-stat.

Până acum, relaţia dintre Zeus – preşedintele Traian Băsescu – şi primul ministru, Emil Boc, părea una excelentă. Adică, primul personaj le făcea pe toate, iar Emil Boc era doar porta-vocea sa. Între timp, preşedintele Băsescu a cam luat distanţă de prim ministru, afirmând, nu odată, că Guvernul răspunde. Se lasă impresia că, deocamdată, nu a vrut să creeze un avantaj opoziţiei şi să fie pus în situaţia de a accepta o nouă majoritate parlamentară. Cum ar veni, ars cu cazul fostului prim ministru Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Băsescu nu se grăbeşte. Opri nu a găsit înlocuitor pentru Emil Boc.

În zilele acestea, PNL îşi va anunţa cabinetul său din umbră. Şi bănuim că nici PSD nu stă cu mâinile-n sân. Iar Moţiunea de cenzură promisă de social-democraţi a fi înaintată, cam pe la mijlocul toamnei, s-ar putea chiar să aibă sorţi de izbândă.

Revenind la micile şi marile probleme din Gorj, acestea par să semene ca două picături de apă cu cele care apar la Bucureşti. Unde se va ţine un anunţat miting de protest al funcţionarilor publici. Aşa cum cere primul ministruEmil Boc, de a fi daţi afară nemembrii PDL, prefecţii fac ce li se cere. De aceea-şi face de cap şi la Gorj Prefectul Liviu Andrei. Care disponibilizează dintre bugetari ne-portocaliii: practic, în felul acesta se-ntăreşte opoziţia.

Ion Predoşanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here