Impostorii cu rost sau fără rost?

408

O aşa zisă atitudine dintr-un ziar central pretinde că prin Uniunea Scriitorilor din România zilelor noastre ar fi pătruns mulţi impostori. Cică pentru a avea după pensionare cu 50% mai durdulie pensioara. Şi că, vezi Doamne, aşa ar sărăci ţara.

Las la o parte că şi printre gazetari sunt destui impostori, cu toate că majoritatea presarilor sunt autentici. Altfel nu le-ar sta jurnaliştii în gât conducătorilor care-au trecut, la un moment dat, inspiraţi de reformatoarea pretinsă a Justiţiei române, Monica Macovei, ca punct pe ordinea de zi a CSAT-ului băgarea pumnului în gură ziariştilor ori chiar ameninţarea lor cu puşcăriile băsiste. Să nu uităm că vârsta pensionării a ajuns la 65 de ani, iar scriitorii – veritabili sau impostori – arareori trec de vârsta asta. Başca faptul că scriitorii – buni sau răi – au pierdut mii de nopţi ca să încropească acolo şi ei vreo carte. Iar cărţile nu se publică gratis decât dacă-s valoroase şi aduc niscaiva profit editurilor. De ce n-or vedea cei de la Scînteia Adevărului – organ băsist de analiză a scriitorilor impostori – că de prin 4 ianuarie se tot încearcă alegeri la CSM. Adică, la acel Consiliu Superior al Magistraturii lăudat în Raportul MCV. Tocmai că acest instrument al Justiţiei băsisto-macoveice, adică CSM-ul, fusese sursa de inspiraţie a scribilor Raportului MCV. Nici la ultima şedinţă a plenului CSM, în care urma să fie ales vicepreşedintele său, funcţie pentru care-şi depusese candidatura judecătorul Adrian Borde nu s-a ajuns la vreun rezultat. Viitoarea şedinţă de alegeri nu are un termen prevăzut, tot aşa cum nu se cunoaşte când va avea loc revocarea judecătorilor Alina Ghica şi Cristi Dănileţ. Şi cum să meargă ţara înainte dacă Justiţia e de tot râsul. Inclusiv revocarea judecătorilor rejectaţi de mii de judecători din ţară, care le-au retras sprijinul, e vorba de numiţii judecători băsişti Alina Ghica şi Cristi Dănileţ, a fost amânată sine die! Păi atunci dacă decizia miilor de judecători ai ţării – treziţi în al doisprezecelea ceas! – nu este luată în serios de actualii membri CSM, normal, cu nerespectarea legilor în vigoare şi a voinţei celor care i-au desemnat, cum să ne mai aşteptăm la vindecarea rănilor din Justiţie? Din ce în ce mai guraliva Elena Udrea s-a scăpat pe ea afirmând că „Sub Băsescu a fost cel mai bine(în PDL, probabil!). Păi sub Băsescu a fost şi domnia sa, dar şi Vasile Blaga. Ba chiar şi România a rămas cam tot sub talpa Regimului Băsescu. Le-o fi fost bine lor, portocaliilor. Nu zic nu. Că restului cetăţenilor în nici un caz. Dovezile sunt clare: protestele şi mitingurile, başca rezultatele clare anti-Băsescu la alegerile locale, din 10 iunie trecut, şi la alegerile parlamentare, din 12 decembrie.
Ion Predoşanu
P.S. Celor care au prostul obicei să ameninţe cu bătăi pe aceia care au altă opinie decât ei le reamintesc vorba populară: „Nu mor caii când vor câinii!” (Ion Predoşanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here