I-au furat 60.000 de lei din casă!

590

Un pensionar din Bumbești Pițic s-a ales cu o gaură uriașă în bugetul personal, după ce trei femei au reușit să îi fure 60.000 de lei, bani pe care bătrânul îi avea puși deoparte pentru înmormântare și alte urgențe. Emil Tăerel a muncit toată viața, iar acum s-a trezit fraierit în propria-i locuință, acolo unde a primit o femeie de etnie romă care venise să îi cumpere țuică și niște ouă. Bătrânul spune că o știa pentru că o mai avusese de clientă. Până atunci, “clienta” se prezentase singură, dar acum a venit cu alte două prietene, una dintre ele operând în casă în voie.
“Ea a strigat la poartă, am primit-o pentru că aveam și ouă și țuică de vânzare. Eu am intrat cu ea în beci, una a rămas în mașina oprită la poartă, iar cea de-a treia a rămas tot în stradă. Cred că în timp ce eu am intrat în beci una din cele două a intrat în casă și s-a dus direct la bani. Cred că aflaseră că am bani pentru că am împrumutat destui vecini pe aici prin sat cu cât au avut nevoie pentru că am zis că le fac un bine. Pe ăștia de mi i-au luat îi aveam deoparte pentru că mă pregăteam să îmi fac groapa la cimitir, să fie aici pentru înmormântare, că am și 82 de ani și cine știe cât o mai duc ori eu ori soția”, spune pensionarul.
Soția bătrânului era plecată de acasă, dar a revenit imediat cum acesta a sunat-o. Tăerel a observat lipsa banilor după vreo trei zile de când i-au plecat clientele. “M-a sunat dimineața devreme că s-a uitat după bani și nu i-a mai găsit în dulap. Am venit și eu acasă și așa era, cutia în care îi țineam era goală. Erau vreo 500 de milioane în cutie și vreo 100 de milioane pe lângă. Culmea este că dulapul era încuiat. Nu știu cum l-a descuiat așa de repede și cu ce. În camera alăturată mai era pe masă un portofel cu câteva milioane în el și cu un telefon lângă, la ăla însă nu s-a uitat, nu a interesat-o”, spune Elena Tăerel.
Polițiștii chemați la fața locului au luat amprente de prin locuință, în speranța că vor putea da de urma escroacelor. Cum furtul a fost observat însă după câteva zile de la producerea lui, oamenii legii au puține posibilități să le găsească pe făptașe. Sătenii nu au reținut nici măcar numărul mașinii cu care se deplasau acestea, oamenii știind doar că autoturismul era înmatriculat în Bulgaria. Ancheta în curs vizează comiterea infracțiunii de furt, dar șansele ca autoarele să fie descoperite sunt reduse. Tocmai de aceea, polițiștii recomandă încă odată, mai ales persoanelor în vârstă, să nu primească sub nici un pretext persoane pe care nu le cunosc sau care se oferă să cumpere sau să vândă diverse produse, inclusiv băuturi alcoolice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here