I-a ars casa chiar de ziua sa de naştere

527

Aniversare tristă pentru un bărbat din Cârbeşti, comuna Drăguţeşti, care ieri trebuia să îşi sărbătorească ziua de naştere, dar, în loc de o petrecere, a avut parte de o altă „surpriză”.

Vecinii l-au trezit cu noaptea în cap, după ora 2.00, pentru a-i salva viaţa atât lui, cât şi soţiei şi fiului său de 3 ani. Casa familiei lui Viorel Evulescu a fost cuprinsă de flăcări în plină noapte, norocul său fiind cu câţiva localnici care nu aveau somn la acea oră. Proprietarul a plecat imediat la o rudă din sat, iar acasă au rămas vecinii şi pompierii ca să lichideze focul, el suportând cu greu cele întâmplate. Ieri bărbatul ar fi trebuit să îşi serbeze împlinirea a 40 de ani, dar nu a mai fost rost de nicio petrecere.
„Este cum nu se poate mai rău pentru el că era şi ziua lui şi numai ce îşi terminase de renovat casa. Şi-o făcuse frumoasă, o avea aranjată ca lumea, cu tot ce îi trebuie unui om în gospodărie. Ghinionul cel mare e că i-a expirat şi poliţa de asigurare de la 1 august şi acum nici nu mai are cine să-l despăgubească”, a spus un verişor al proprietarului. Acesta şi alţi săteni au venit să dea o mână de ajutor la salvarea a ceea ce se mai putea de prin casă, ce nu distruse focul sau fumul fiind oricum afectat de apa aruncată din belşug de pompieri. Echipele de intervenţie au lucrat vreo patru ore pentru a stinge focarul, mai ales că lângă casă se aflau depozitate tone de lemne şi cărbune, combustibili ce urmau să asigure încălzirea clădirii în apropiatul sezon rece.
La finalul intervenţiei, după ce au lichidat complet incendiul, pompierii au dat ca şi cauză probabilă a declanşării focului un scurt circuit produs la instalaţia electrică. Proprietarul va locui de acum încolo o vreme pe la vecini şi rude şi mizează pe sprijinul acestora pentru a-şi reface până în iarnă măcar o parte din casă.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here