Grevă japoneză în spitale

1570

Membri SANITAS din spitalele din Gorj au intrat de miercuri în grevă japoneză, nemulțumiți de prevederile OUG 130/2021. Este vorba de celebra „Ordonanță trenuleț” care a legiferat acordarea unei majorări salariale doar pentru anumite categorii de salariați și doar cu un sfert din diferența salariului de bază pe anul 2022 față de salariul de bază actual.
Federația SANITAS a solicitat salarii de bază pentru toți salariații din Sănătate și asistență socială la nivelul anului 2022, precum și sporuri plătite pentru toți salariații la nivelul salariilor de bază aferente anului 2022.
Guvernul a cerut un răgaz de 120 de zile, timp în care să întocmească un nou calendar pentru aplicarea integrală a Legii 153/2017.
„Consiliul Național al Federației Sanitas întrunit în sesiune extraordinară a analizat situația creată și a decis declanșarea grevei japoneze, cu purtarea banderolei albe sau a însemnelor SANITAS de către toți membri noștri de sindicat afectați de O.U.G. 130, pe termen nelimitat”, a anunțat Sanitas.
Sindicaliștii anunță pichetarea Guvernului, joi, 23 decembrie.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here