Grav accident rutier la Plopșoru

651

Două persoane și-au pierdut viața ieri într-un grav accident rutier produs pe raza satului Sărdănești, alte trei fiind rănite, totul fiind cauzat, după cum spun polițiștii, de șoferul care a generat nenorocirea și care nu a adaptat viteza la condițiile de trafic. Șoferul a murit și el după ce a apăsat prea mult accelerația, șoseaua fiind acoperită cu zăpadă tocată. Omul se grăbea să ajungă la o înmormântare, dar acum alții se pregătesc să-l conducă pe el pe ultimul drum.

Șeful Serviciului Poliției Rutiere Gorj, comisar șef Dumitru Tatomir, spune că șoferul respectiv ar fi trebuit să circule mult mai prudent, date fiind condițiile de trafic. „Așa cum vedeți, carosabilul este umed și este acoperit cu zăpadă tocată, ceea ce înseamnă că nu le putem reproșa ceva drumarilor. Faptul că zăpada e tocată arată că au aruncat cu material antiderapant. Conducătorul auto nu a înțeles însă că sunt condiții auto și că trebuie să șofeze cu atenție”, a declarat Tatomir. În plus, conform acestuia, la 5 km depărtate de locul accidentului, un echipaj al Poliției Rutiere acționa în trafic pentru a-i preveni pe șoferi să conducă prudent.
Șeful Secției Drumurilor Naționale Gorj, Ion Tudor, a precizat, la rândul său, că există înregistrări GPS cu mașinile de la deszăpezire care au acționat în zonă, una dintre mașini împrăștiind material antiderapant pe șoseaua respectivă cu o jumătate de oră înainte de a se produce accidentul rutier.
Două persoane au decedat în accidentul produs ieri șoferul, în vârstă de 34 de ani, și un nepot al său, de 16 ani, elev, pierzându-și viața pe loc. În autoturism se mai aflau două femei și un copil minor, cel din urmă neavând nici un fel de rană pe corp. Femeile au necesitat transportarea la spital și internarea lor pentru a fi supravegheate medical, neavând însă răni care să le pună viața în pericol. Pentru scoaterea răniților din mașină a fost nevoie de echipajele de la descarcerare și de la Ambulanță, pompieri din cadrul ISU Gorj, de la SMURD și polițiști de la rutieră deplasându-se acolo pentru a interveni în salvarea victimelor, dar și pentru a fluidiza traficul.
Toate cele cinci persoane se deplasau la o pomană din sat, rude ale celui ce urma să fie înhumat trimițându-l pe șofer până la magazinul din localitate pentru a cumpăra niște prosoape ce urmau să fie date de pomană în memoria celui trecut în neființă. Accidentul rutier s-a produs în condițiile în care județul Gorj a fost ieri sub avertizare de cod galben de ninsoare, în județ neexistând drumuri blocate, dar pe cele mai multe fiind un strat de câțiva centimetri de zăpadă tocată.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here